Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Iza Velida Efendića ostala supruga i dvoje djece: Poznato vrijeme i mjesto dženaze profesora Ekonomskog fakulteta u Sarajevu

Nemojte propustiti

Preminuo je jedan od osnivača i članova upravnog odbora Evropske asocijacije za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije.

Nakon teške bolesti u 40. godini života preminuo je Velid Efendić, profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Dženaza će se obaviti sutra poslije podne namaza u haremu Gazi Husrev – begove džamije, a ukop na mezarju „Hambina carina“ u 13 sati.

Efendić je bio profesor iz oblasti bankarstva i islamskog bankarstva i finansija. Aktivno je učestvovao u uspostavljanju i organizaciji Bankarske akademije SEBS kao i Centra za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije.

Jedan je od osnivača i članova upravnog odbora Evropske asocijacije za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije.

S Ekonomskog fakulteta u Sarajevu su obavijestili da je njihov uvaženi kolega preminuo jučer u poslijepodnevnim satima te da će informacije o dženazi biti naknadno poznate.

Iza Velida ostala je supruga Azemina i dvoje djece Sara i Ismail.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Veliki pomor ribe na Jadranu, niko ne zna šta se dešava

Prema prvim neslužbenim informacijama, na pomor riba vjerovatno je uticala povišena temperatura morske vode što uzrokuje nedostatak kisika. Veće količine...

Možda vas zanima i ovo