Subota, 31 srpnja, 2021

Izabran bh. automobil godine

Nemojte propustiti

U organizaciji AUTO Media Group u Sarajevu je održan dvadesetprvi „ Izbor automobila godine“ u Bosni i Hercegovini. Završna manifestacija organizirana je u Domu mladih – Skenderija, gdje su osim automobila, svoje mjesto pronašle i ostale kategorije vezane za autobranšu.

Odnosi sa javnošću imaju veliki značaj u poslovanju, pa je u kategoriji PR menadžera titulu najboljeg ponio je Davorin Vidačković (GUMA M – Mostar).

Najbolja internet stranica sa domaćom „.ba“ domenom je www.ford.ba
Nagradu za ideju godine dobila je firma Cromex iz Prijedora.

Za projekat godine proglašen je projekat Best Drive. Najbolji vozač u 2019. godini je Jasmin Hrnić iz Banja Luke.

Za najbolju saobraćajnu patrolu u Bosni i Hercegovini proglašeni su Naim Imamović i Oliver Ljoljo iz PS za bezbjednost saobraćaja – Konjic, a spacijalnu nagradu za doprinos u bezbjednosti u saobraćaju dobila je Jedinica za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo.

Titulu najbolje u kategoriji proizvodnja, osvojila je firma Eurosjaj iz Konjica, a najbolja u kategoriji autooprema je firma Inter Cars BH. Specijalno priznanje za doprinos u autobranši u Bosni i Hercegovini dobila je kompanija Tim System iz Sarajeva.

Nagradu za ekologiju dobio je Igor Radojčić, gradonačelnik Banja Luke.

U kategoriji Menadžer godine – vozila titulu najboljeg ponio je Malik Pašić – ACI, Sarajevo (Fiat, Jeep, Alfa Romeo), dok je diler godine Tatjana Galić-Đurić – Auto Plus, Banja Luka (Hyundai, KIA).

Specijalno priznanje za doprinos u prodaji vozila i nagradu za životno djelo dobio je Robert Lendić.

U konkurenciji kamiona, najviše uspjeha među kandidatima imao je Astra HD9, dok je za najbolji autobus proglašen VDL Citea SLF120 Electric. Među dostavnim vozilima, pobjedu je odnio , Ford Transit Plug-in Hybrid, a najbolje Crossover vozilo je Renault Captur.

Najbolji ekološki prihvatljiv automobil je Tesla 3.

Najteži posao imao je žiri koji je odlučivao o izboru automobila godine, a trebao se odlučiti za jedno, među sedam nominiranih vozila. Sumiranjem rezultata, titulu automobila godine u Bosni i Hercegovini ponijela je Mazda 3 (278 bodova), a slijede Peugeot 208 (253), Mercedes-Benz CLA (241), Opel Corsa (194), Škoda Scala (190), Toyota Corola (175) i Renault Clio (168).

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo