Ponedjeljak, 6 travnja, 2020

Izabran bh. automobil godine

Nemojte propustiti

Još dva smrtna slučaja od koronavirusa u BiH: Umrli žena i muškarac

Prema zvaničnim podacima, u Bosni i Hercegovini do sada je prijavljeno više od 650 slučajeva zaraze koronavirusom.

Na uvoznu vodu BiH potrošila 171 milion maraka

U poslovnoj zajednici smatraju da su ove brojke zabrinjavajuće jer, kako podsjećaju, BiH obiluje zdravom vodom.

U Sarajevu od koronavirusa umro ljekar

SARAJEVO - Jutros je bio priključen na respirator, a već 15 dana imao je tešku kliničku sliku. U Sarajevu je...

U organizaciji AUTO Media Group u Sarajevu je održan dvadesetprvi „ Izbor automobila godine“ u Bosni i Hercegovini. Završna manifestacija organizirana je u Domu mladih – Skenderija, gdje su osim automobila, svoje mjesto pronašle i ostale kategorije vezane za autobranšu.

Odnosi sa javnošću imaju veliki značaj u poslovanju, pa je u kategoriji PR menadžera titulu najboljeg ponio je Davorin Vidačković (GUMA M – Mostar).

Najbolja internet stranica sa domaćom „.ba“ domenom je www.ford.ba
Nagradu za ideju godine dobila je firma Cromex iz Prijedora.

Za projekat godine proglašen je projekat Best Drive. Najbolji vozač u 2019. godini je Jasmin Hrnić iz Banja Luke.

Za najbolju saobraćajnu patrolu u Bosni i Hercegovini proglašeni su Naim Imamović i Oliver Ljoljo iz PS za bezbjednost saobraćaja – Konjic, a spacijalnu nagradu za doprinos u bezbjednosti u saobraćaju dobila je Jedinica za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo.

Titulu najbolje u kategoriji proizvodnja, osvojila je firma Eurosjaj iz Konjica, a najbolja u kategoriji autooprema je firma Inter Cars BH. Specijalno priznanje za doprinos u autobranši u Bosni i Hercegovini dobila je kompanija Tim System iz Sarajeva.

Nagradu za ekologiju dobio je Igor Radojčić, gradonačelnik Banja Luke.

U kategoriji Menadžer godine – vozila titulu najboljeg ponio je Malik Pašić – ACI, Sarajevo (Fiat, Jeep, Alfa Romeo), dok je diler godine Tatjana Galić-Đurić – Auto Plus, Banja Luka (Hyundai, KIA).

Specijalno priznanje za doprinos u prodaji vozila i nagradu za životno djelo dobio je Robert Lendić.

U konkurenciji kamiona, najviše uspjeha među kandidatima imao je Astra HD9, dok je za najbolji autobus proglašen VDL Citea SLF120 Electric. Među dostavnim vozilima, pobjedu je odnio , Ford Transit Plug-in Hybrid, a najbolje Crossover vozilo je Renault Captur.

Najbolji ekološki prihvatljiv automobil je Tesla 3.

Najteži posao imao je žiri koji je odlučivao o izboru automobila godine, a trebao se odlučiti za jedno, među sedam nominiranih vozila. Sumiranjem rezultata, titulu automobila godine u Bosni i Hercegovini ponijela je Mazda 3 (278 bodova), a slijede Peugeot 208 (253), Mercedes-Benz CLA (241), Opel Corsa (194), Škoda Scala (190), Toyota Corola (175) i Renault Clio (168).

Više s weba
- Advertisement -

Posljednje objavljeno

Rođena Sarajka na udaru zbog svog izgleda: Ko je doktorica Darija Kisić-Tepavčević

Mediji pišu da se "doktorica Darija Kisić-Tepavčević našla na udaru armije anonimnih, primitivnih i agresivnih komentatora na...

Haris Bjeloglavić s ocem u zeničkom izolatoriju: Pobijedit ćemo koronavirus

Najprije je boravio u izolatoriju stacionara Kantonalne bolnice Zenica da bi u petak uslijedio premještaj na Odjel za infektivne bolesti, gdje se...

ASA Banka donirala medicinsku opremu Kantonalnoj bolnici Zenica

Kao vodeća domaća banka, ASA Banka i u ovim izazovnim vremenima pokazuje društvenu odgovornost i ostaje oslonac domaćoj privredi i stanovništvu.

Savjeti za roditelje i djecu u doba izolacije zbog virusa – pravo je vrijeme za uvođenje zdravih životnih stilova

Imajući u vidu da su škole zatvorene, da djeca ostaju u stanovima i kućama sa roditeljima odakle učestvuju u online nastavi, Institut...

Objava Marije Šerifović izazvala buru reakcija

Zbog ovoga su ovaj gest mnogi protumačili kao neku vrstu poruke koju pjevačica šalje, ali ipak, ona nije to imala na umu.
- Advertisement -

Možda vas zanima i ovo