Nedjelja, 1 listopada, 2023

Izabran projektant za izradu idejnog projekta brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša – RH

Preporučeno

Napravljen je značajan iskorak u planovima za novu cestovnu komunikaciju od strateškog značaja za Unsko-sanski kanton.

Nakon provedene tenderske procedure JP Autoceste FBiH je izabralo projektanta za izradu idejnog projekta brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša – RH, a vrijednost ugovora je 4.397.775,53 KM sa uračunatim PDV-om.

Konzorcij, kojeg čini grupa ponuđača Institut za građevinarstvo “IG” d.o.o. Banja Luka i Trasa d.o.o. Sarajevo, dao je najbolju ponudu i izabran je za projektanta.

Upravo se čita:  Vukanović se oženio pod zastavama susjedne Srbije: Oglasio se nakon svadbe

Idejni projekt će biti urađen za puni profil brze ceste u dužini od 47 kilometara.

Rok za izradu projektne dokumentacije je osam mjeseci.

Cilj izrade ove projektne dokumentacije je da se na savremen, stručan način definišu sva rješenja vezana za pripremu izgradnje ovog cestovnog pravca i ispune potrebne uslovi za izdavanje urbanističke saglasnosti.

Upravo se čita:  Zahtjev pomoćnog radnika šokirao gastabajtera iz BiH: Traži mi 100 KM dnevnicu, dva obroka, dvije kafe i još cigarete hoće!

Početak dionice je u zoni graničnog prijelaza Maljevac, a kraj na spoju trase brze ceste sa planiranom obilaznicom Bihaća. Na dijelovima dionice gdje su zahtjevniji geometrijski i saobraćajni elementi potrebno je provjeriti potrebu izgradnje dodatne trake za spora vozila.

Finansijska sredstva su osigurana u Budžetu Vlade FBiH u okviru Programa utroška dijela sredstava „Kapitalni transferi javnim poduzećima – Transfer za izgradnju autocesta i brzih cesta”.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo