Utorak, 11 svibnja, 2021

Izazvala burne reakcije: Učiteljica u osnovnoj školi u Sarajevu na Facebooku objavljivala fotografije sa šajkačom

Nemojte propustiti

Učiteljica D. P. koja drži nastavu u sklopu produženog boravka u Osnovnoj školi “Čengić-Vila 1”, na društvenoj mreži Facebook objavila je fotografije i statuse koji su naišli na žestoke reakcije na društvenim mrežama i medijima.

Osim spornih fotografija ove nastavnice koje kruže društvenim mrežama, ona se nerijetko oglašavala i statusima na svom Facebook profilu.

Sporni komentari, Foto: Screenshot

Pa je tako, između ostalog, napisala i kako “ne može prihvatiti činjenicu da su Bošnje nastale od Srba, to jest da su bivši Srbi, samo su poturice”.

Izvučeno iz konteksta

Povodom žestokih reakcija na društvenim mrežama i natpisa u medijima, oglasila se i sama učiteljica D. P. Ona tvrdi da su njene izjave izvučene iz konteksta, te da ništa loše nije mislila.

Njezinu reakciju koja je objavljena na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“Dragi moji

U svjetlu ogromne hajke i javnog linča koji trenutno doživljavam od strane raznih portala i fejsbuk stranica, želim da se javno obratim i obrazložim sve ono što se piše protiv mene.

Svi screenshotovi koji sada kruže okolo su podmuklo i podlo izvučeni iz konteksta. Nikada u životu nisam pomislila ništa loše, ružno niti zlo nijednoj osobi, muslimanu, bošnjaku ili bilo kome s kim sam ulazila u razgovore. I sama potičem iz bošnjačke porodice.

Moj stil komentarisanja je uvijek imao jedan jedini ton, a to je šala i neobavezne interne zafrkancije koje nisu nikada imale namjeru da uvrijede bilo koga. Možda su šale bile loše, ali moje namjere nisu.

Ovim putem želim da kažem kako ne podržavam nikakve nacionalističke ili fašističke ideologije, te da oni koji me lično poznaju mogu to potvrditi.

Želim da se izvinim svima koji su se osjetili uvrijeđeno, ali opet naglašavam da moja namjera nikada i niti u jednom trenutku nije bila mrziteljska, zlobna, fašistička, nacionalistička ili tome slično.

Sve ono što ste vidjeli se potpuno nalazi izvan konteksta, i ja se u potpunosti ograđujem od svih otpužbi da sam “četnik”, “srpski nacionalista”, “mrzitelj muslimana”, jer ja to nisam nikada bila niti ću biti.

Još jednom se izvinjavam svima koji su se uvrijedili”, napisala je učiteljica na svom Facebook profilu.

Reakcija učiteljice, Foto: Screenshot

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Oglasio se Muharem Bazdulj: Na druženju sa Handkeom i Kusturicom mi zamjeraju oni čije su kafansko društvo pravi kriminalci…

Književnik i kolumnista Muharem Bazdulj, prvi put nakon što je snimljen dok se u Višegradu uz muziku opušta sa...

Možda vas zanima i ovo