Subota, 15 svibnja, 2021

Izbjegnuta tragedija kod Bihaća: Automobil na felgama vozili šinama

Nemojte propustiti

Mještani bihaćkog naselja Račić bili su šokirani kada su na Unskoj pruzi ugledali putnički automobil koji se kretao u pravcu teretnoga voza.

voz auto bihacOd decembra prošle godine putni voz ne saobraća prugom na području Unsko-sanskog kantona. Međutim, na ovom području redovno idu teretni vozovi. Četiri nesavjesna građanina Bihaća ovo su zanemarila i vozili automobil po pruzi. Zahvaljujući prijavi savjesnog građanina izbjegnuta je velika tragedija.

Vlasnik vozila Opel Vectra je došo su na ludu ideju i zajedno sa svojim prijateljima skinuo gume sa vozila, te samo na felgama provozao automobil dionicom pruge kroz naselje Račić. U susret im je išao teretni voz težak 1.200 tona. „Uspjeli smo dozvati mašinovođe i reći im da im ususret ide automobil. Zvučalo im je nevjerojatno“, navodi Samir Alagić, direktor poslovnice Bihać Željeznica FBiH.

Zahvaljujući savjesnim građanima i brzoj reakciji Željeznica FBiH, izbjegnuta je velika tragedija, a avanturiste, rodom iz Bihaća, policija je kaznila zbog ugrožavanje opće sigurnosti i dovođenje u opasnost građana i imovine.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo