Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Izbo cimera zbog duga od 150 KM: Probio mu plućnu maramicu

Nemojte propustiti

Kako nezvanično saznaje Blic, ubadanju je prethodila svađa dva cimera, a potom i fizički obračun.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan D. T. (64) koji je u subotu u stanu Ulici Matice srpske na Zvezdari 29-godišnjeg muškarca ubo nožem u grudi nakon svađe oko novca koji mu je muškarac dugovao. Osumnjičeni se na saslušanju branio šutnjom.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da D. T. odredi pritvor da ne bi uticao na svjedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu dovršio krivično djelo.

D. T. se na teret stavlja krivično djelo ubistvo u pokušaju. Kako nezvanično saznaje Blic, ubadanju je prethodila svađa dva cimera, a potom i fizički obračun.

– Oni zajedno rade na građevinskom objektu i živjeli su u istom stanu. Do svađe je došlo jer je oštećeni dugovao D. T. iznos od 9.000 dinara (150 KM), a kada ga je D. T. pitao kada će mu vratiti novac oštećeni je rekao da ne namjerava da mu ga vraća – otkriva izvor “Blica”.

Nakon toga D. T. mu je, kako se sumnja, nožem zadao ubod u lijevom dijelu grudi. Hitnu pomoć i policiju je zvala gazdarica koja im izdaje smještaj. Oštećeni je van životne opasnosti, ali mu je probijena plućna maramica.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vrhunac je turističke sezone u Neumu: “Sve je puno i gužva se ne smanjuje”

Što se tiče utjecaja Pelješkog mosta na neumske turističke rezultate ima i pozitivnih i manje pozitivnih strana. Vrhunac je turističke...

Možda vas zanima i ovo