Utorak, 19 siječnja, 2021

Izbori u Mostaru: HDZ BiH vodi u Gradskoj izbornoj jedinici koja nosi najviše vijećnika

Autor:NAP.ba

Nemojte propustiti

Državljanin Bosne i Hercegovine naoružan do zuba pokušao ući u Hrvatsku: Imao kalašnjikov, pištolj, bombe, municiju, palice…

Nadležni su protiv krijumčara podnili kaznenu prijavu te je do daljnje odluke državnog odvjetništva smješten u pritvor. Policajci i carinici...

Zbog kovid-pasoša Bosni i Hercegovini prijeti izolacija

Kako objašnjava infektolog Drljević, u pandemiji je najmanja jedinica država te se u takvim okolnostima sav proces organizira i...

Oglasili se članovi porodice preminulog načelnika Foče: “Naveli su da je umro od korone, ako bude potrebno tražit ćemo i obdukciju”

Asim Radljeljaš naglašavada je Esed imao upalu pluća i problem sa srcem i bubrezima, usljed čega su nastale zdravstvene...

Žrtve zločina od RS i Srbije će tražiti 25 milijardi dolara odštete

Sulejman Tabaković ističe da je rat vođen s ciljem uništenja BiH i podjele njene imovine i da je došlo...

Na izborima se biralo 35 vijećnika u Gradsko vijeće Grada Mostara i to u gradskoj izbornoj jedinici koja obuhvata cijelo područje grada se bira 13 vijećnika i u 6 izbornih jedinica gradskog područja se biraju preostala 22 vijećnika.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je preliminarne rezultate za Gradsku izbornu jedinicu Mostara, od prebrojanih glasova do 9:00 sati. Ova jedinica dat će 13 vijećnika u Gradsko vijeće Mostar. Vodi HDZ BiH sa 11.973 glasa, druga je Koalicija za Mostar 9.421, treći je BH blok sa 3.620, četvrta Hrvatska republikanska stranka i peti Ostajte ovdje Zajedno za naš Mostar.

Lokalni izbori 2020. godine za Gradsko vijeće Grada Mostara održani su jučer u gradu na Neretvi.

Odziv birača na redovnim biračkim mjestima je 55,00 %, odnosno glasalo je 52.865 birača.

Na izborima se biralo 35 vijećnika u Gradsko vijeće Grada Mostara i to u gradskoj izbornoj jedinici koja obuhvata cijelo područje grada se bira 13 vijećnika i u 6 izbornih jedinica gradskog područja se biraju preostala 22 vijećnika.

U izbornoj jedinici Sjever (2 vijećnika) najviše glasova je osvojila Koalicija za Mostar i to 3.053 glasa na osnovu 81% obrađenih glasova. Slijedi Bh. blok sa 722 glasa.

Stari Grad (5 vijećnika) na osnovu 75% obrađenih listića Koalicija za Mostar je osvojila 4.090 glasova, Bh. blok 3.316, Prva mostarska partija 744, Platforma za progres 318.

Jugoistok (2 vijećnika) Koalicija za Mostar je također osvojila najviše glasova i to 2.959 na osnovu 92% obrađenih glasova, slijedi Platforma za progres sa 510 te Bh. blok sa 437.

Jug (2 vijećnika) HDZ je osvojio 2.286 glasova na osnovu 92% obrađenih listića, Koalicija za Mostar 782, a Srpska lista 475.

Jugozapad (7 vijećnika) HDZ je osvojio 5.783 glasa nakon 69% obrađenih listova te će iz te jedinice imati najveći broj vijećnika. Slijedi HRS sa 1.835 glasova te Bh. blok sa 1.022 glasa.

Zapad (4 vijećnika) HDZ je također osvojio najviše glasova i to 4.409 na osnovu 77% obrađenih listića. HRS je osvojio 1.465, a Bh. blok je tu treća opcija sa 884 glasa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dušanka Majkić prevršila svaku mjeru: „U muslimanskim glavama rat još traje, svi bošnjački političari, bili vlast ili opozicija, stoje iza priče radikalnih islamista“

Majkić je u skandaloznom intervju za "Večernje novosti" naglasila da zastrašujuće djeluje povik i da sve podsjeća na početak...

Možda vas zanima i ovo