Subota, 19 lipnja, 2021

Izborna kampanja u Srbiji, Koštunica protiv EU

Nemojte propustiti

Vojislav Koštunica (Foto: Agencije)
Vojislav Koštunica (Foto: Agencije)

Predsjednik Demokratske stranke Srbije (DSS) i nekadašnji predsjednik srbijanske vlade Vojislav Koštunica nazvao je u nedjelju politiku europskih integracija pogubnom i zauzeo se za političku i vojnu neutralnost svoje zemlje.

“Vrijeme je da promjenimo pogrešnu državnu politiku i da voljom naroda stavimo točku na europske integracije. Vrijeme je za izbor – ili Srbija ili Europska unija”, rekao je Koštunica na izbornom skupu u Novom Beogradu.

Koštuničin DSS najavio je da će se boriti za političku i vojnu neutralnost Srbije.

“Srpska napredna stranka je danas najodgovornija što je u Srbiji zavladao eurofanatički duh poslušnosti prema Bruxellesu. Zato mi pozivamo građane da izaberu između eurofanatizma SNS i slobodne Srbije koja se temelji na vojnoj i političkoj neutralnosti”, rekao je Koštunica i ocijenio kako je “krajnje vrijeme” da Srbija prekine “pogubnu politiku eurointegracija”.

Prema njegovim riječima, oporavak zemlje moguć je uz oslonac na domaće gospodarstvo, a “ne na bruxellesku birokraciju” kako bi, kako je rekao, Srbija postala “zemlja oslobođena sprega europskih integracija”.

On je ocijenio da će Srbija sebi napraviti štetu i ukoliko nastavljanjem eurointegracija ne sačuva sporazum o slobodnoj trgovini s Rusijom.

Koštuničina DSS baštini otvoreno antieuropsku politiku, a na prijevremenim parlamentarnim izborima 16. marta sudjeluje samostalno.

Dosad je DSS u parlamentu imala 21 od 250 zastupnika.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo