Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Izet Hadžić pozvao Kolindu Grabar-Kitarović “na kahvu”: Pa dobrodošli u Ošve, čekamo vas!

Nemojte propustiti

‘Eto gospođo Kitarović, poziv stoji otvoren. Poziva vas musliman iz Bosne i Hercegovine da dođete u Ošve i sa lica mjesta demantujete navode vaših i srpskih obavještajnih službi. ‘

Izet Hadžić, predvodnik selefijske zajednice u selu kod Maglaja, pozvao je Kolindu Grabar – Kitarović, predsjednicu Republike Hrvatske, ”na kahvu” nakon što je identičan poziv putem N1 uputio i septembra 2017. godine.

Kako je Hadžić kazao za N1, taj poziv još uvijek je otvoren poručivši da će se hrvatska predsjednica prilikom posjete uvjeriti kakva je Bosna i Hercegovina zemlja.

”Uvjerit ćete se da je Bosna, ali ne “Herceg” već Hercegovina puna dobrih komšija, dobronamjernih susjeda. Imamo mi i prelijepe rijeke, šume, planine, bosanski ćevap, hurmu i rahatluk, mostove, ali mostarake, višegradske, fočanske, ma samo da vidiš. Imamo mi i dobro čuvane bosanskohercegovačke granice koje čuva i Bošnjak i Hrvat i Srbin i ostali. Imamo kulturu, tradiciju dobro razvijeni turizam. Meni je žao što niste boravili neki dan u Višegradu na paradi vaših ratnih saveznika iz ‘92 , zaista mi je žao što je taj nemili događaj o “vrbovanju selefija” za prenos oružja u BiH – bacio u sjenu taj skup o kome se toliko govorilo proteklih dana”, rekao je Izet Hadžić za N1.

Potom je poručio da bi dobro bilo da zajedno odu u Mostar.

”Bilo bi dobro da odemo do Mostara da se uvjerite da projekat tzv. Herceg – Bosna nema za “namjeru cjepanje BiH”, a onda ćemo nastaviti put do granice sa Hrvatskom da progovorimo koju sa migrantima – ko zna možda na bihaćkim njivama pronađemo kakvog doktora, inžinjera, pilota, stomatologa, arhitektu i učinimo mu put prohodnim prema vašim biroima za zapošljavanje. Prošetat ćemo i do Srebrenice i Ahmića da potražimo ima li ijednog “naoružanog ekstremiste” na spisku onih koji su vjerovali svojim komšijama. Nije zgorega da posjetimo neku od agencija ne bi li našli tragove o tome da li su se preko Hrvatske i uz pomoć vlade Franje Tuđmana prebacivali muslimanski “ekstremistički” borci, oružje, novac i vojna oprema tokom rata u BiH naravno preko vaše teritorije i vlade na račun arapske nafte i vlade – gle čuda, tada vam to nije smetalo”, poručio je on zaključivši:

‘Eto gospođo Kitarović, poziv stoji otvoren. Poziva vas musliman iz Bosne i Hercegovine da dođete u Ošve i sa lica mjesta demantujete navode vaših i srpskih obavještajnih službi. Vjerujem da će Vam Ministarstvo sigurnosti na čelu sa ministrom Mektićem omogućiti punu službenu i državničku bezbjednost i naravno uz zastave Bosne i Hercegovine i vaše svakako”, rekao je Hadžić za N1 uz poruku:

”Pa dobrodošli, čekamo vas”.

Podsjećamo, Rijaset Islamske zajednice u BiH 2016. podnio je izvještaj Saboru nakon obavljenih razgovora sa pojedincima i grupama koje su djelovale izvan okvira Islamske zajednice. Obavljen je razgovor sa 38 grupa, 14 ih je prihvatilo priključenje, a 22 grupe tada nisu potpisale Protokol i pridruživanje Islamskoj zajednici u BiH. Među njima je bila i zajednica u Ošvama.

Informacija o vrbovanju selefija u BiH da prenose oružje u mesdžide, izazvala je brojne reakcije u BiH i Hrvatskoj. U operaciji su, prema navodima portala Žurnala, učestvovali hrvatski obavještajci.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo