Subota, 4 prosinca, 2021

Izetbegović čestitao Erdoganu: Da čuvate red i mir u bratskoj Turskoj

Nemojte propustiti

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je čestitku predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu.

Povod za čestitku je izbor Erdogana za predsjednika vladajuće stranke pravde i razvoja (AK Parti) na trećem vanrednom kongresu te stranke.

“Uvaženi predsjedniče, dragi i cijenjeni prijatelju, u ime SDA i svoje ime, čestitam Vam povratak na čelo stranke i uspješno održani treći vanredni kongres AKP. Braći u AKP želimo svaki uspjeh u daljem radu i zalaganju za izgradnju snažnije, pravednije i naprednije Republike Turske”, napisao je Izetbegović i dodao:

“Uvjeren sam da ćete nastaviti s uspjehom graditi demokratske institucije koje će istinski služiti narodu i građanima, i čuvati red i mir u bratskoj Turskoj hrabro i energično kao i dosad, s interesom naroda na umu i ljubavlju za zemlju u srcu.

Borba AK Partije i Vaše zalaganje za reforme, jačanje i razvoj privrede i uspostavu pravne države vode Tursku u red snažnih svjetskih sila. U tim nastojanjima naše misli i molitve su uz vas, jer smo vezani historijom, kulturom i vjerom, što je osnov našeg neraskidivog prijateljstva”, stoji u Izetbegovićevoj čestitki Erdoganu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo