Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Izetbegović: Dodik pravi po deseti put problem, preživjeli smo sve do sada

Nemojte propustiti

To samo može dovesti do novog grča koji će suziti prostor za neke hrabrije iskorake i kompromise, kaže Izetbegović.

Potrebna je relaksacija između bosanskih patriota, Bošnjaka i Hrvata da bi se relaksiranije izašlo ususret nekim zahtjevima Hrvata, kazao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović gostujući na Al jazeera Balkans.

On je kazao da je pogrešna računica da će zbog ultimatuma Milorada Dodika neko se prepasti pa „potrčati da nešto Hrvatima da u toj atmosferi“. To samo može dovesti do novog grča koji će suziti prostor za neke hrabrije iskorake i kompromise, kaže Izetbegović.

„Mislim da je gospodin Čović toga svjestan. Ja ga uporno na te stvari upozoravam. Govorim mu dajte taj Ugovor Islamskoj zajednici, pomozite nam da te kladioničare skinemo s vrata. Nemoj da ideš 9. januara u Banja Luku, dođi 11. u Srebrenicu. Reci gospodinu Čavari neka izvadi iz ladice imenovanja ustavnih sudija, ne možemo u toj atmosferi da uradimo neke stvari moramo biti relaksiraniji“, kazao je predsjednik SDA dodavši da ne treba niko pogriješiti i napraviti procjenu da „mi nešto moramo sada uraditi zato što Dodik pravi problem.

„Dodik pravi po deseti put problem i preživjeli smo do sada sve te probleme“, kazao je Izetbegović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Delegati Doma naroda otvaraju put za lakše poslovanje obrtnika

Ministar Zukić ističe da su najvažnije prednosti ovog zakona skraćenje procedure i pojednostavljenje registracije obrta te omogućavanje pribavljanja dokumentacije...

Možda vas zanima i ovo