Subota, 18 rujna, 2021

Izetbegović: Erdogan me nazvao tokom sastanka sa Grabar-Kitarović

Nemojte propustiti

– Erdogan me nazvao i rekao da se nalazi s gospođom Kitarović i pitao me da li smo za jednu trilateralu da uradimo na ministarskom nivou, pa zatim na predsjedničkom. Zašto da ne? – kazao je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u razgovoru za N1.

Foto: Arhiv

Izetbegović je komentarisao dešavanja u vezi sa Danom RS, sastanku Kolinde Grabar Kitarović i Recepa Tayyipa Erdogana, izvještaju Doma lordova o stanju u Zapadnom Balkanu i aktuelnim temama.

U novom izvještaju Doma lordova Bosni i Hercegovini je posvećena posebna pažnja, a kako se navodi, postoji nekoliko prijetnji koje mogu narušiti mir i stabilnost.

– Naravno da BiH pobuđuje interesovanje, vidjeli smo u Banjoj Luci izjave vjerskih lidera i bivšeg predsjednika, to je dovoljno da se ljudi uznemire. Ne možete srušiti Dejtonski sporazum, a da ne dovedete u pitanje i mir. Sebični političari, po istoj matrici, pokušavaju povećati šanse na izborima tako da naprave jedno stanje koje ću uporediti sa vodom u kojoj je talog pao na dno, ponovo zamute tu vodu i podignu taj talog. Nadam se da će u oktobru 2018. narod dobro razmisliti kome će dati glas. Nadam se da neće mazohistički ponovo izabrati sebične političare koji zakuhavaju radi sebe i svoje vlasti – kazao je Izetbegović za N1.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo