Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

“Izetbegović i SDA trebaju konačno shvatiti da je Banja Luka dio Bosne i Hercegovine”

Nemojte propustiti

– Posljednji medijski istup Bakira Izetbegovića potpuno je ogolio destruktivnu prirodu politike SDA. Tvrdnja Izetbegovića da “želi dobre odnose i sa Beogradom i sa Banja Lukom” je šokantna koliko je i besmislena. Stavljajući u istu ravan Banja Luku, grad u Bosni i Hercegovini, sa Beogradom, glavnim gradom susjedne države, Izetbegović je najjasnije predočio antidržavnički mentalni sklop i način djelovanja SDA – saopštili su iz SDP-a BiH. Njihovo reagovanje prenosimo u cijelosti:

Kakve bilateralne odnose želi graditi sa Banja Lukom, praktično je suvišno pitati. Odgovor je Izetbegović ponudio pojašnjenjem da želi graditi “bolje odnose i sa Srbima i sa Srbijom”. Pozivamo ga da prestane stavljati znak jednakosti između jedne etničke skupine i susjedne države, čime doprinosi podrivanju suvereniteta Bosne i Hercegovine. Građani Bosne i Hercegovine srpske narodnosti nisu nikakva izdvojena, autonomna administrativna jedinica ili pleme.

Jednako tako, Izetbegović je državni dužnosnik i vodeći čovjek jedne političke partije, a ne plemenski poglavica Bošnjaka. Nažalost, Izetbegović se ponaša upravo tako, pa šalje privatne ili plemenske emisare na razgovore sa drugim pretpostavljenim plemenskim vođama, u ovom slučaju Aleksandrom Vučićem.

Politički mazohizam Bakira Izetbegovića i SDA, kao i njihova tradicionalna spremnost na truhle i jeftine kompromise, do sada su nebrojeno puta nepopravljivo koštali državu Bosnu i Hercegovinu i prouzrokovale direktnu štetu građanima naše zemlje.

Još jedan u nizu tih tzv. kompromisa je aktuelni slučaj pokušaja izmjena Izbornog zakona BiH kojim bi se samo i isključivo izašlo u susret nacionalističkim ultimatumima i ucjenama Dragana Čovića i HDZ-a.

Krajnje je vrijeme da Izetbegović, Dodik i Čović, ali i Vučić, Milanović i Plenković, prihvate činjenicu da je Bosna i Hercegovina država njenih građana čiji interesi i prava se artikulišu kroz državne organe i institucije, a ne kroz parasistemske, privatizovane kanale umišljenih poglavica naroda – saopšteno je iz SDP-a Bosne i Hercegovine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo