Srijeda, 21 travnja, 2021

Izetbegović i Suljić odbile pomoć: KCUS nije dozvolio ulazak turskim ljekarima, traže dokaz da se protiv njih ne vodi disciplinski postupak

Autor:S.B.

Nemojte propustiti

Iz KCUS-a je Vraniću odgovoreno da ljekarima – stranim državljanima Ljekarska komora Kantona Sarajevo prethodno mora izdati privremenu licencu s rokom važenja koliko traje i privremeni boravak na teritoriji Federacije.

Rukovodstvo Kliničnog centra Univerziteta u Sarajevu de facto je odbilo posjetu vrhunskih ljekara iz Turske koji borave u glavnom gradu BiH i koji su već posjetili Opću bolnicu.

Podsjetimo, voditelj Covid-centra u Američkoj bolnici u Istanbulu, prof. dr. Bilgin Sait, specijalista interne medicine, i doc. dr. Siran Keske, infektolog, radit će danas i sutra zajedno s osobljem Covid-tima Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Ovaj dvojac vrhunskih ljekara iz Turske došao je u Sarajevo na poziv ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića kako bi kolegama prenio svoja iskustva u liječenju pacijenata oboljelih od Covida-19, piše Klix.ba.

Rukovodstvu KCUS-a također je ponuđeno da ova dva eminentna doktora obiđu pacijente i razgovaraju s uposlenicima.

No, iz KCUS-a je Vraniću odgovoreno da ljekarima – stranim državljanima Ljekarska komora Kantona Sarajevo prethodno mora izdati privremenu licencu s rokom važenja koliko traje i privremeni boravak na teritoriji Federacije.

“U te svrhe trebali biste dostaviti Ljekarskoj komori KS projekt saradnje s institucijom iz koje dolaze, potvrdu o članstvu i aktivnostima u Ljekarskoj komori zemlje porijekla i potvrdu o poštivanju etičkih principa struke, odnosno da se protiv podnositelja zahtjeva ne vodi disciplinski postupak, koja ne smije biti starija od tri mjeseca”, navodi se u odgovoru KCUS-a koji potpisuju Sebija Izetbegović i Erna Mehmedika-Suljić.

Na kraju se daje i jedan prijedlog.

“S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i ogroman angažman naših uposlenika, predlažemo da formirate platformu kako bi elektronskim putem mogli pratiti predloženu PowerPoint prezentaciju na temu ‘Borba protiv Covida-19’, i učestvovati u diskusiji. U slučaju da termin odgovara, poslali bi e-mail adrese učesnika iz KCUS-a”, navodi se u dopisu iz KCUS-a. Predloženi termin je u subotu, 20. marta, u 14 sati.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Inicijativa Denisa Bećirovića: Hoće li općine zabraniti glorificiranje Ante Pavelića i Draže Mihailovića?

Bećirović u inicijativi, piše Klix.ba, poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira, tolerancije, povjerenja, međusobnog poštivanja i...

Možda vas zanima i ovo