Srijeda, 6 prosinca, 2023

Izetbegović: Jučer smo dobili drugačijeg Dodika, to je rezultat posjete gospodina Michela i danas sam čuo Čovića da je HNS za to da se održe izbori

Autor:Hayat.ba

Preporučeno

– Ovaj put ima da svi prisustvuju ovo je zajednička zemlja. Kazao sam mu da u zemlji žive tri konstitutivna naroda ili četiri politička. Ne treba pustiti nikoga da izbjegava obaveze – kazao je Izetbegović.

Ima par dobrih rezultata nakon današnjeg sastanka s predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom.

To je kazao predsjednik SDA Bakir Izetbegović nakon sastanka u rezidenciji Delegacije EU U BiH – javlja Hayat.

Upravo se čita:  Vulić najavila inicijativu za smjenu Heleza i poručila "Trojki" da su se mnogo prevarili i zaigrali

Prvo, vraća se fokus na evropski put BiH da radi na agendi koji će se spustiti sa 14 prioriteta i ići na nešto manje ambiciozno. Drugo, jučer smo dobili drugačijeg Dodika, to je rezultat posjete gospodina Michela i danas sam čuo Čovića da je HNS za to da se održe izbori.

Bilo je govora o tome da se radi mapa puta, prvo ove teme koje su neophodne u BiH, deblokade, bolja saradnja na EU putu, a prije sjednice Vijeća krajem juna u Briselu. I za jesen ima nekih tema koje se moraju riješiti. Kazao sam Michelu da svi moramo prisustvovati, da ne idemo na reducirani format jer on nema šanse i otvara mogućnost za špekulacije. Ovaj put ima da svi prisustvuju ovo je zajednička zemlja. Kazao sam mu da u zemlji žive tri konstitutivna naroda ili četiri politička. Ne treba pustiti nikoga da izbjegava obaveze – kazao je Izetbegović.

Upravo se čita:  Mehmedović napušta SDA? Najavio osnivanje nove stranke i otkrio dio naziva

Dodao je da je Michelov pristup je bio mekan i da su ga zanimali detalji.

Puno je toga znao od glavnih aktera – kazao je Izetbegović.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo