Srijeda, 24 veljače, 2021

Izetbegović: “Kada bi se Dodik izvinjavao za sve što treba, trajalo bi to. Navodno sam ja optužio Srbe da su loš narod… nisam ja to uradio”

Nemojte propustiti

Proglašene oštrije mjere: Od sutra se primjenjuje nova naredba Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS objavio je nove naredbe, preporuke i mjere koje stupaju na snagu 25. februara 2021....

BiH napravila važne korake ka NATO-u: Formirana komisija, usvojen Program reformi i biće poslan u Brisel

Ministrica Turković je kazala kako su i svi srpski ministri glasali za Program reforme i da se on u...

Palmer pohvalio Dodika zbog skidanja table sa imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića

U intervjuu za Glas Amerike, Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Država za Evropu i Evroaziju, te specijalni...

SIPA na terenu: Novi pretresu u Sarajevu u slučaju Dženan Memić

Nakon okončanja pretresa postupajući tužitelj odredit će se prema daljim aktivnostima a istraga u predmetu intenzivno se nastavlja. Po nalogu...

– Navodno sam ja optužio Srbe da su loš narod, da su kao narod krivi za zločine i sadašnje politike itd… Nisam ja to uradio, ja imam prijatelje Srbe, neki od najboljih prijatelja Srbe, saradnike bliske Srbe i naravno da na takav način ne dijelim narode – kazao je lider SDA.

Gost u današnjem izdanju emisije “Dobar dan BiH” bio je Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Neke od tema tokom razgovora bile su Dodikov zahtjev da se Izetbegović izvini srpskom narodu u BiH, napadi na CIK, Aprilski paket, promjene i reforme u Stranci demokratske akcije.

– Baš Milorad Dodik traži izvinjenje. On kada bi se izvinjavao za sve što se treba izvinuti, trajalo bi to. Navodno sam ja optužio Srbe da su loš narod, da su kao narod krivi za zločine i sadašnje politike itd… Nisam ja to uradio, ja imam prijatelje Srbe, neki od najboljih prijatelja Srbe, saradnike bliske Srbe i naravno da na takav način ne dijelim narode. Ali, da Srbi kao narod trebaju konačno da prihvate neke istine, a ne da ohrabruju na izvjestan način i drže u neistini o onome što se tu dešavalo, što se sad dešava – kazao je Izetbegović u početku emisije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tegeltija tvrdi: Pfizer nas ucjenjuje, vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima

"Obećali su 27.000 vakcina sada i krajanje vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima jer je njihova obaveza...

Možda vas zanima i ovo