Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Izetbegović: “Kada bi se Dodik izvinjavao za sve što treba, trajalo bi to. Navodno sam ja optužio Srbe da su loš narod… nisam ja to uradio”

Nemojte propustiti

– Navodno sam ja optužio Srbe da su loš narod, da su kao narod krivi za zločine i sadašnje politike itd… Nisam ja to uradio, ja imam prijatelje Srbe, neki od najboljih prijatelja Srbe, saradnike bliske Srbe i naravno da na takav način ne dijelim narode – kazao je lider SDA.

Gost u današnjem izdanju emisije “Dobar dan BiH” bio je Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Neke od tema tokom razgovora bile su Dodikov zahtjev da se Izetbegović izvini srpskom narodu u BiH, napadi na CIK, Aprilski paket, promjene i reforme u Stranci demokratske akcije.

– Baš Milorad Dodik traži izvinjenje. On kada bi se izvinjavao za sve što se treba izvinuti, trajalo bi to. Navodno sam ja optužio Srbe da su loš narod, da su kao narod krivi za zločine i sadašnje politike itd… Nisam ja to uradio, ja imam prijatelje Srbe, neki od najboljih prijatelja Srbe, saradnike bliske Srbe i naravno da na takav način ne dijelim narode. Ali, da Srbi kao narod trebaju konačno da prihvate neke istine, a ne da ohrabruju na izvjestan način i drže u neistini o onome što se tu dešavalo, što se sad dešava – kazao je Izetbegović u početku emisije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo