Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Izetbegović: SDA i HDZ zajednički na naredne izbore u onim mjestima gdje su Hrvati i Bošnjaci manjina

Nemojte propustiti

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović obratili su se javnosti nakon sastanka visokih stranačkih delegacija o formiranju vlasti.

Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije, kazao  nakon sastanka s delegacijom Hrvatske demokratske zajednice u Mostaru da je dogovoren zajednički nastup ovih stranaka na lokalnim izborima u onim mjestima gdje su Hrvati i Bošnjaci manjina.

On je kazao da je sastanak održan u dobroj atmosferi.

”Imali smo jedan dobar sastanak u dobroj atmosferi, dugo smo u koalicijama. Mislim da držimo stabilnost u BiH, nekad bude više kemije nekad manje što bi rekao gospodin Čović. Ovu atmosferu treba pretvoriti u jednu efikaciju saradnju. Mislim da unatoč krizi koja traje već godinu dana, zasada rezultati rada vlada nisu loši. U Bosni i Hercegovini sve napreduje od tri do pet posto. Broj uposlenih je veći od hiljadu mjesečno, ali kriza će se početi osjećati. Pretvaramo Federaciju u veliko gradilište, ali ako ne bude novih kredita doći će usporavanja. SDA insistira da se imenovanje komisija ne veže za imenovanje novog Vijeća ministara. HDZ smatra da to nije moguće uraditi, ali evo o tome ćemo nastaviti da razgovaramo na zajedničkom Kolegiju koji će biti zakazan 14. ovog mjeseca”, poručio je on.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo