Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Izetbegović napada: Derivati SDA i ljevičari nisu napravili prodor u RS-u, imaju jednog Vojina Mijatovića

Nemojte propustiti

Izetbegović je govorio i o međunarodnoj zajednici za koju je rekao da prečesto ide linijom manjeg otpora na račun države i Bošnjaka.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović govoreći na skupu SDA u Kaknju 10. avgusta poručio je kako stranke proizašle iz SDA „derivati SDA se ujedinjuju sa ljevičarskim strankama u trojke, četvorke, 11-orke sad ih ima ko fudbalera imaju trenere iz međunarodne zajednice.“

„Bore se za vlast umjesto da se bore za narod, državu“, kazao je Izetbegović.

„Nikakvog prodora nisu napravili u RS niti na teritoriji gdje je bio HVO. Tamo gdje Srbi i Hrvati žive u većini nema nikakvog prodora. Imaju jednog Vojina Mijatovića. Već pomalo namiguju, nagovještavaju ustupke, da su ovo uradili čovjek bi skinuo kapu. Svu su energiju i svu mržnju okrenuli na nas s kojima žive. Oni imaju nedostatak vizije i reference ovih 11. To kompenziraju arogancijom i drskošću prema nama. Ne mogu predstavljati Bošnjake ljudi koji vrijeđaju reisul-ulemu“, kazao je Izetbegović.

Izetbegović je govorio i o međunarodnoj zajednici za koju je rekao da prečesto ide linijom manjeg otpora na račun države i Bošnjaka.

„Oni nama itekako trebaju, dali su ogromnu pomoć BiH. Previše je bilo te diplomatske popustljivosti. Kada je spomenem da smo se prebrojali i da ćemo se braniti oni su zgroženi, a nisu zgroženi kada je odlikovan Karadžić.

Ovo što je pokušao OHR to je samo polovina što su kanili uraditi. S jedne strane gledam da sačuvam međuanrodnu zajednicu da ne napravim s njima neprijateljima, a da prije sačuvam poziciju. Neka za mene pričaju šta god žele neka nas izbjegavaju neka su zgroženi nećemo ići u tim pregovorima ni milimetra nazad, možemo ići naprijed“, kazao je Izetbegović.

Slične govore održao je Izetbegović i na skupovima u Željeznom Polju, Zenici.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tineke Strik: Pozdravljam rezultate izbora u BiH, Schmidt zakomplikovao proces

"Srdačno pozdravljam rezultate jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini. Čini se da su mnogi građani odbacili etnonacionalističku korumpiranu politiku...

Možda vas zanima i ovo