Subota, 4 prosinca, 2021

Izetbegović o najavama Dodika: To će se svesti na onu “tresla se gora, rodio se miš”

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Bakir Izetbegović, lider SDA, istakao je da on stoji iza stava da se ne smije narušavati rad državnih institucija.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović komentirao je danas posljednje izjave Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, ističući da se BiH trenutno nalazi u najvećoj poslijeratnoj krizi.

– Današnja kriza je najteža od Dejtona do danas, kako bi se povrijedio suverenitit BiH i otvoreno se prijeti njenom teritorijalnom integritetu – naglasio je i istakao da očekuje da će institucije BiH kao i međunarodna zajednica reagirati.

Krajnji cilj retrogradnih snaga je raspad BiH, konstatirao je Džaferović prilikom današnjeg obilježavanja 18. godišnjice od smrti prvog Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića na Kovačima.

– Ovi današnji koji atakuju na BiH treba nešto da nauče iz historije, a to je ko god je do sada atakovao na BiH završio je u Haagu. Ovo što vidimo od Milorada Dodika je narazumljivo i vodi nas u destabilizaciju i rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Mora znati da će on i RS pretrpjeti najveće štete. Ne bude li Dejtona, BiH će opstati ali će nestati ono što je nastalo Dejtonom a to su enttieti rekao je Džaferović – dodao je član Predsjedništva BiH.

Bakir Izetbegović, lider SDA, istakao je da on stoji iza stava da se ne smije narušavati rad državnih institucija.

Komentirao je i formirani predmet protiv Milorada Dodika u Tužilaštvu BiH.

– Šta će političari da rade, koji nemaju nikakve pravne osnove, ja to ne mogu predvidjeti. Doći će do toga da Skupština ide u tom smjeru. Jak je otpor opozicije u RS. To će se svesti na što kažu tresla se gora, rodio se miš – istakao je Izetbegović.

– Dodika može prije svega narod smiriti. Narodi u ratove idu kada su im ugrožena prava, a srpskom narodu nisu ugrožena prava u BiH – rekao je.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo