Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Izetbegović o skandaloznom snimku: Svi će snositi sankcije zbog ovog

Nemojte propustiti

Izetbegović je dodao kako je iznenađen, ali da je ipak bio upoznat s “pretjerivanjem u podjelama i previše ostrašćenosti”

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović komentirao je snimak koji je podigao prašinu u njegovoj partiji, ali i širom političke pozornice u Bosni i Hercegovini.

– Sve ćemo to preispitati, svi će snositi sankcije zbog ovoga. Neće ovo ostati nedorečeno i nedovršeno. Dakle, kompletan proces ćemo ispitati. Mislim da integritet procesa nije doveden u pitanje s lobiranjem, ali i to ćemo ispitati – rekao je Izetbegović, aludirajući na izbor predsjednika Kantonalnog odbora SDA.

On je dodao kako je iznenađen, ali da je ipak bio upoznat s “pretjerivanjem u podjelama i previše ostrašćenosti”.

– Pa i taj čovjek koji je to tražio za svoju suprugu, koji je namjerno došao da snima te stvari, to nije uredu. Sve je to trebalo ranije prijaviti rukovodstvu SDA – rekao je Izetbegović.

Podsjetimo, radi se o audiosnimku razgovora o navodnoj kupovini glasova koja se odvijala prije izbora predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir prošao pola Evrope pa doživio neugodnost u Kozarskoj Dubici: Policajci mu zaplijenili automobil jer je navodno bio na Interpolovoj listi

Terzići su, kako tvrde, stupili u kontakt s danskom policijom, čiji su pripadnici nakon kratke provjere na engleskom jeziku...

Možda vas zanima i ovo