Srijeda, 28 rujna, 2022

Izetbegović obećava rast plata i penzija za 50 posto: “Oni kojima se ne sviđa BiH, neka idu, a zemlje će ponijeti onoliko koliko im ostane na cipelama”

Nemojte propustiti

Predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva BiH je ukazao na postojanje retrogradnih politika koje za cilj imaju slabljenje države, njenih institucija i rušenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

U mjestu Šerići blizu Zenice, održan je skup Stranke demokratske akcije, na kojem se obratio predsjednik te stranke i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

U uvodu svog obraćanja, istakao je kako mu je čast biti uz mještane Šerića, u kojem se brižljivo čuvaju sve pozitivne vrijednosti bošnjačkog naroda.

– Kada bi sve bilo kao Zeničko-dobojski kanton, kada je u pitanju sve ono što je bitno i što čuva ovu zemlju, bilo bi dobro. Na FBiH je već teže, ali nosimo se, kazao je Izetbegović.

Naglasio je ulogu premijera FBiH Fadila Novalića u svim pozitivnim procesima u proteklom mandatu koji su, kako kaže, omogućili ekonomski napredak i unaprijeđenje statusa penzionera, boraca, ratnih vojnih invalida, rudara i radnika.

Kada je riječ o odnosima u državi, lider SDA je ukazao na postojanje retrogradnih politika koje za cilj imaju slabljenje države, njenih institucija i rušenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

– Oni kojima se ne sviđa BiH, neka idu, a zemlje će ponijeti onoliko koliko im ostane na cipelama. Protiv BiH i bošnjačkog naroda se vodi specijalni rat koji se ogleda u pokušajima dijeljenja Bošnjaka. Mi moramo držati uspravno kičmu Bošnjacima. Bošnjački lideri moraju držati kičmu uspravnom. Ja ne mislim da sam ja lider. Ja sam političar. Lideri su ljudi poput Muderrisa, a moj posao je da držim skupa ljude kao što su on, poručio je Izetbegović.

Kada su u pitanju planovi za naredni mandat, Izetbegović je kazao da će, ukoliko BiH bude stabilna, plate i penzije na kraju mandata biti za 50 posto veće nego što su danas.

– BiH je lijepa i bogata zemlja. Ovdje se rađaju talentovani i sposobni ljudi. Ova zemlja je uvijek davala. Susjedi se nisu fer odnosili prema ovoj zemlji, rušili su je. Nepravdu su joj pravili. Bošnjaci su dobar narod. Nikada nikoga nisu napali, a užasne su stvari pretrpjeli. Nikada se nisu svetili, kazao je Izetbegović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

MUP RS predstavio novo borbeno vozilo “vihor”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izrazio zadovoljstvo što je za kratko vrijeme, svega šest mjeseci, uspješno...

Možda vas zanima i ovo