Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Izetbegović odgovorio Turneru: Na pogrešnoj ste adresi, ne stojim iza inicijative o Sutorini

Nemojte propustiti

izetbegovic

Ambasada Bosne i Hercegovine u Washingtonu je 26. februara 2015. godine zaprimila pismo kongresmena Michaela Turnera upućeno članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću, te je isto putem Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine službeno dostavilo u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, odnosno Kabinetu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Američki kongresmen Mike Turner upozorio je dužnosnike Bosne i Hercegovine da bi Washington mogao obustaviti pomoć ako službeno Sarajevo ne odustane od spora s Crnom Gorom oko Sutorine.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović danas je kongresmenu Turneru uputio odgovor sljedećeg sadržaja koji će mu biti dostavljen putem Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, odnosno Ambasade Bosne i Hercegovine u Washingtonu:

Cijenjeni g. Turner,

U vezi stavova iznesenih u Vašem pismu o pitanju razgraničenja BiH i Crne Gore, vjerujem da ste ih uputili na pogrešnu adresu. Rasprava po ovom pitanju odvija se u Parlamentarnoj skupštini BiH, pa bi stoga bilo primjereno da ste Vaše pismo poslali rukovodstvu i nadležnim tijelima Parlamentarne skupštine BiH.

Ukoliko ste, unatoč prethodno navedenoj činjenici, odlučili da ipak pišete Predsjedništvu BiH, onda ste se trebali obratiti predsjedavajućem Predsjedništva BiH gosp. Mladenu Ivaniću koji predstavlja ovu instituciju.

Naravno, postoji mogućnost da ste pismo naslovili na mene jer Vam je sugerirano da ja osobno stojim iza inicijative pokrenute u Parlamentarnoj skupštini BiH koja traži preispitivanje sporazuma o granici. Oni koji su Vas eventualno usmjerili prema meni su očigledno pogriješili.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo