Nedjelja, 17 listopada, 2021

Izetbegović organizirao sastanak savjetodavnog odbora za realizaciju turske kreditne linije

Nemojte propustiti

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović organizirao je danas radno-konsultativni sastanak Savjetodavnog odbora za realizaciju turske finansijsko-kreditne linije.
bakir-izetbegovic3
Odbor čine ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Adil Osmanović, ministar za izbjegla i raseljena lica RS-a Davor Čordaš, te direktori BBI i Turkish Ziraat banke u BiH Amer Bukvić i Ali Riza Akbaš.

Sastanku su, na poziv Izetbegovića, prisustvovali i Fatih Urganci iz Kabineta premijera Republike Turske, ambasador Republike Turske u BiH Ahmet Yildiz, te predstavnici uprave Turkish Ziraat banke iz Ankare.

Tema sastanka je bila analiza dosadašnje realizacije sredstava iz turske kreditne linije, te prijedlozi za poboljšanje plasmana kreditnih sredstava i samim tim kreiranja novih radnih mjesta, pri čemu je član PBiH Izetbegović insistirao da se ubuduće pri odobravanju kredita mnogo veća pažnja pokloni malim farmerima.

Konstatirano je da je do sad plasiranim sredstvima osigurana implementacija ove finansijske linije u gotovo svim značajnijim povratničkim sredinama, čime je na potpuno novi način otvorena perspektiva otvaranja novih radnih mjesta za povratničku populaciju u BiH.

Prisutni državni i entitetski ministri su predložili da njihova ministarstva osmisle plan i program aktivnijeg uključenja u realizaciju turske kreditne linije, kako bi u saradnji s BBI i Turkish Ziraat bankom unaprijedili i učinili još efikasnijom implementaciju ove finansijske linije, saopćeno je iz Izetbegovićevog kabineta.

(Fena/Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Hoće li biti javnog dočeka Nove godine u Sarajevu?

U budžetu Grada Sarajeva za taj događaj je planirano 50.000 KM, uz učešće Kantona Sarajeva, gradskih općina i Turističke...

Možda vas zanima i ovo