Četvrtak, 28 listopada, 2021

Izetbegović: Poslaćemo Zupca u zatvor

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA, sinoć je na stranačkoj tribini u Sarajevu rekao da će SDA, „dobra stara kuća Bošnjaka i bosanskohercegovačkih patriota, obnovljiva kuća“, pobijediti na predstojećim izborima, ali i da mora „dobro pobijediti“ kako bi povela Bosnu i Hercegovinu naprednijim putem nakon osmogodišnjeg „jalovog perioda s mršavim rezultatima”.

Prioriteti SDA biće očuvanje cjelovitosti Bosne i Hercegovine, jačanje državnih struktura s adekvatnim učešćem SDA u njima, kao i bolja ekonomija zemlje i zapošljavanje.

Za ovaj treći i najvažniji cilj je rekao da prvenstveno treba ukloniti niz sadašnjih prepreka stranom investiranju u zemlju.
Govoreći o potrebnom jačanju državnih institucija, naveo je da SIPA, odnosno njen direktor Goran Zubac, nije adekvatno reagovao kad je prilikom građanskog bunta u februaru gorjela zgrada državnog Predsjedništva.

”Mi ćemo njega poslati vjerovatno u zatvor kao što smo smijenili ‘ministra za (ne)sigurnost’ ”, rekao je Izetbegović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo