Subota, 15 svibnja, 2021

Izetbegović: Predsjedništvo BiH traži kompromisno rješenje za ANP

Nemojte propustiti

Naredne sedmice zakazan je sastanak SDA i HDZ BiH, a nakon čega će uslijediti i zajednički sastanak sa SNSD-om kako bi se razgovaralo o formiranju Vijeća ministara BiH.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović u utorak je nakon susreta sa evropskim komesarom za proširenje Johannesom Hahnom u Briselu kazao da se u saradnji sa stranim ambasadama radi na jednom dokumentu kada je riječ o NATO putu BiH.

Danas je o tome uoči sjednice Glavnog odbora SDA govorio i predsjednik Bakir Izetbegović.

„U ovome času se bitne stvari mogu riješiti u Predsjedništvu i tamo traju ti pregovori. To je pomalo javna tajna. Uz pomoć međunarodne zajednice, savjetnici tri člana Predsjedništva tragaju za kompromisnim rješenjem oko ANP-a i saradnje sa NATO-om i ja mislim da će se tu naći neko rješenje“, izjavio je Izetbegović.

Naredne sedmice zakazan je sastanak SDA i HDZ BiH, a nakon čega će uslijediti i zajednički sastanak sa SNSD-om kako bi se razgovaralo o formiranju Vijeća ministara BiH. Blokada državne vlasti nastupila je upravo zbog neslaganja SNSD-a i Milorada Dodika u vezi upućivanja prvog Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) za NATO. U posljednjih nekoliko dana na sličnom fonu je i Dragan Čović koji je kazao da se formiranje VM ne treba uslovljavati ijednim dokumentom. Istakao je da bi se prvo trebalo formirati Vijeće ministara, a zatim razmatrati pitanje ANP-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo