Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Izetbegović: SDA je motor koji ovu zemlju vuče naprijed

Nemojte propustiti

Predsjednik Stranke demokratske akcije BiH Bakir Izetbegović boravio je jučer u radnoj posjeti Kantonalnom odboru SDA ZDK gdje se sastao s članovima ovog odbora.

Razgovarano je o problemima i zadacima u okviru stranke, ali i o brojnim privrednim temama na području Zeničko-dobojskog kantona. Prema riječima Izetbegovića “grad Zenica i ZDK imaju jak realni sektor s rudnicima, željezarom i privatnim firmama, ali imaju i brojne probleme koji ih opterećuju”.

“Zenica je šampion po izvozu, BiH u regionu bilježi najveći porast izvoza, ali ova sredina nije zadovoljna međukantonalnom raspodjelom poreza i to je tema na kojoj ćemo stranački raditi i u Parlamentu FBiH”, istakao je Izetbegović.

Odgovarajući na pitanje medija o slabijim rezultatima na lokalnim izborima kazao je da nisu zadovoljni rezultatima lokalnih izbora, ali da se za ovogodišnje opće izbore moraju bolje pripremiti i “uraditi neke stvari kako se greške ne bi dogodile”.

“SDA jedina nije zaustavljala implementaciju Reformske agende, ucjenjivala ili kočila, dok drugi jesu, i mi moramo ojačati poziciju stranke na sljedećim izborima, jer je ona motor koji ovu zemlju vuče naprijed”, kazao je Izetbegović.

Govoreći o prijedlogu izmjene izbornog zakona, koji još uvijek nije izglasan, predsjednik SDA je napomenuo da će nastaviti raditi na tome i da očekuje da pomoć pruže Evropska unija i SAD, kao medijatori.

“Kada se uzme prijedlog HDZ-a i upozorenje Evropske komisije da moramo implementirati presudu ‘Sejdić-Finci’, to su suprotstavljene stvari. Ostavlja se mali prostor da se izađe ususret presudi Ustavnog suda i nije lako pronaći rješenje koje će zadovoljiti građanski, etnički princip i zahtjeve strana, ali radit ćemo na tome”, pojasnio je Izetbegović.

Poslije sastanka medijima se obraio i predsjednik kantonalnog odbora SDA ZDK Miralem Galijašević, koji je kazao da je razgovarano o stanju u stranci i povjereništvima, te ciljevima i planovima koje planiraju provesti do ovogodišnjih izbora u koje ova stranka ulazi s velikim očekivanjima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo