Petak, 18 lipnja, 2021

Izetbegović se odrekao dvije trećine plaće za pomoć najugroženijima

Nemojte propustiti

Izjavom je zatražio da se dvije trećine njegove plaće, počevši od marta 2020. pa do daljnjeg, dok traju vanredne okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa, uplaćuju na račun Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet”.

Bakir Izetbegović, Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Palramentarne skupštine BiH, potpisao je danas izjavu kojom traži da mu se odbijaju dvije trećine neto plaće u Parlamentu BiH i uplaćuju u dobrotvorne svrhe.

Izetbegović je potpisao izjavu i dostavio je Sektoru za finansije Parlamenta BiH.

Izjavom je zatražio da se dvije trećine njegove plaće, počevši od marta 2020. pa do daljnjeg, dok traju vanredne okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa, uplaćuju na račun Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet”. Zatražio je i da se novac uplaćuje za pomoć narodnim kuhinjama na području entiteta RS.

– Ovo je, ujedno, i moj poziv da se na svim nivoima vlasti i u javnom sektoru bitno umanje visoke plaće kako bi se sredstva usmjerila u fondove solidarnosti i onima kojima su najpotrebnija – kazao je Izetbegović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo