Utorak, 21 rujna, 2021

Izetbegović se oglasio o Dodikovom prijedlogu

Autor:N1

Nemojte propustiti

“O budućnosti Bosne i Hercegovine se neće pregovarati, ali će se razgovarati i to isključivo u institucijama države Bosne i Hercegovine”, kategoričan je Izetbegović

“Nikakvih novih dogovora o budućnosti Bosne i Hercegovine, onakvih kakve traži Milorad Dodik i u formatu u kojem ih traži, neće biti”, kazao je Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije.

Izetbegović smatra da su dogovori završeni prije 26 godina u Dejtonu i da je taj dogovor potrebno poštovati, uključujući Ustav i zakone države Bosne i Hercegovine koji proizilaze iz tog dogovora.

“O budućnosti Bosne i Hercegovine se neće pregovarati, ali će se razgovarati i to isključivo u institucijama države Bosne i Hercegovine, odnosno u Predsjedništvu i Parlamentarnoj skupštini.

Podsjetimo, Dodik je nakon sastanka predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana i članova Predsjedništva BiH za vikend, izjavio:

“Ja sam za održavanje teritorijalnog integriteta BiH, a politički aranžman mora biti rezultat unutrašnjeg dogovora. Dejtonski sporazum skoro i ne postoji jer je uništen intervencijama međunarodne zajednice i zato moramo doći do novog dogovora koji može stabilizovati BiH u nekoliko narednih decenija”, kazao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana i članova Predsjedništva BiH”.

Zbog njegovih izjava su stri stranke opozicije u bh. entitetu RS danas zakazale sastanak.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo