Utorak, 30 studenoga, 2021

Izetbegović: Svi na teren pomoći ugroženim ljudima!

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović danas je posjetio Tuzlu, gdje se sastao sa premijerom Tuzlanskog kantona Bahrijom Umihanićem i ministrima u kantonalnoj Vladi.

Cilj posjete jeste da se pomogne Tuzlanskom kantonu koji je stradao u nedavnoj prirodnoj nesreći, kao i pronalazak strateških partnera za preduzeća Konjuh i Ditu, te općenita pomoć kantonu sa velikim brojem nezaposlenih osoba.

“Sve ću staviti u funkciju pomoći BiH i Tuzlanskom kantonu koji je jako stradao, ne samo u posljednjim nepogodama, već općenito, jer je to dio zemlje gdje imamo ogroman broj nezaposlenih ljudi”, izjavio je Izetbegović.

Kazao je da će u okviru svojih mogućnosti, “ali možda i preko njih”, pokušati pomoći preko prijateljstava koja ima u svijetu.

“Treba poseban fokus naše energije i interesovanja da bude ovdje usmjeren. Zbog toga sam danas i došao u Tuzlu, da kažem ljudima i hrabroj kantonalnoj Vladi, da nisu sami. Učinit ćemo sve što možemo, sada smo fokusirani na ono što je najteže u ovom času, a to je klizište, poplave, problemi sa insektima i glodarima”, istaknuo je Izetbegović.

Na ovom sastanku se razgovaralo o konkretnoj pomoći kada je u pitanju revitalizacij preduzeća Konjuh i Dita i o pronalasku novih potencijalnih partnara.

“Razgovarali smo o konkretnoj pomoći, kada je u pitanju revitalizacija Konjuha i Dite. Gospodin Umihanić ima dobre ideje, gdje bi država preuzela na novo dio tih dionica i našla potencijalne nove strateške partnere. Ideja nije loša, jer se to uspješno radilo i u drugim zemljama. Spreman sam naći strateške partnere i pokušati iskoristiti neke veze i poznanstva”, kazao je Izetbegović.

Također, što se tiče predizborne kampanje, poručuje da se svi političari takmiče u radu na terenu sve do izbora u oktobru, kako bi se vidjelo ko je šta uradio.

“Umjesto plakata, kako to neki rade, neka se svi trude da što više urade u ova tri-četiri mjeseca do izbora. Hajmo svi na teren, da vidimo ko je šta uradio do tog oktobra, izbori su ispred nas, neka se ljudi i političari takmiče”, podvukao je Izetbegović.

Premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić je zahvalio Izetbegoviću na današnjoj posjeti.

“Zahvaljujem predsjedniku Izetbegoviću na današnjoj posjeti. Zamolili smo ga da nam pomogne na praktičnom lobiranju za rješavanje naših problema. Sigurno će biti koristi od ove posjete predsjednika, jer smo govorili o važnim temama, o mogućnosti pomoći u saniranju budžeta TK-a i pronalazku strateških partnera za Konjuh i Ditu”,zaključio je Umihanić.

Nakon posjete i sastanka u Tuzli, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je krenuo u posjetu Živinicama.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo