Četvrtak, 6 svibnja, 2021

Izetbegović ‘zakucao’ predsjednika HDZ-a: Nema nikakvog dogovora sa Čovićem, vrijeme je da gradonačelnik Mostara bude Bošnjak

Nemojte propustiti

– Ne postoji nikakav dogovor između Dragana Čovića i mene u vezi sa izborom gradonačelnika Mostara. O svemu bitnom za Mostar, uključujući i izbor rukovodilaca, dogovarat će se Mostarci, rekao je danas Bakir Izetbegović, lider SDA, na svom Facebook profilu.

On je dodao da Čović, kao i uvijek, želi svoje želje predstaviti kao “dogovor”.

– Još jednom, vrlo jasno – nikakvog dogovora nije bilo, niti ga ima. Više puta sam ponovio, i ostajem pri tom stavu, vrijeme ja da gradonačelnik Mostara bude Bošnjak, i to treba da bude dr. Zlatko Guzin, koji je osvojio najviše pojedinačnih glasova na izborima, istakao je lider SDA.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je jučer u Mostaru da će kandidat ove stranke Mario Kordić biti novi gradonačelnik Mostara.

“HDZ je osvojio 13 mandata. Druga stranka je SDA sa devet mandata. Po logici stvari, HDZ će dati gradonačelnika. Mi možemo ići i do trećeg kruga glasanja, opet će proći Mario Kordić. Ako želimo brzo nešto napraviti, a mislim da to Mostaru treba, ja bih to uradio u narednih 10 do 15 dana. Dogovoriti ko su partneri u vlasti, ko god da jesu, pozvali smo ih sve, neka mladi ljudi sjednu, neka se napravi potpuno nova administracija da ovaj grad počne disati normalno”, kaže Čović.

NE POSTOJI NIKAKAV DOGOVOR SA ČOVIĆEM, GRADONAČLENIK MOSTARA TREBA DA BUDE DR. ZLATKO GUZIN

Ne postoji nikakav dogovor…

Posted by Bakir Izetbegović on Tuesday, 2 February 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo