Srijeda, 16 lipnja, 2021

Izgorjela bolnica u Bihaću (Foto+Video)

Nemojte propustiti

Sinoć u kasnim satima došlo je do požara u kantonalnoj bolnici “Dr Irfan Ljubijankić”. Ogroman plamen, vidljiv i sa nekoliko kilometara, zahvatio je kantonalnu bolnicu u Bihaću, javio je abc.ba

Pripradnici vatrogasne službe su u ranim jutarnjim satima uspjeli lokalizirati požar na KB “Dr Irfan Ljubijankić”. Na sreću niko nije povrijeđen u požaru, a na licu mjesta su i dalje službe hitne pomoći, vatrogasne i policije.

Pacijenti su smješteni po drugim odjelima i u kasarnoj “Adil Bešić” gdje će najvjerovatnije biti prebačena i jedna operaciona sala.

Hitni slučajevi iz domova zdravlja sa područja kantona usmjeravaju se u Opću bolnicu Sanski Most i bolnicu u Karlovcu. U glavnom, bolnica radi u vanrednim okolnostima ali se osoblje trudi da sve svoje zadatke obavlja u potpunosti.

Odjel Urologije je pretrpio najveću štetu, kao i odjel Kirurgije, Kirurgije 2 i Pedijatrije. Da stvar bude gora, ovi odjeli su nedavno obnovljeni. Krov na cijeloj zgradi je u potpunosti izgorio, dok su potkrovlja i gornji spratovi pretrpili znatne materijalne štete, što od požara, što prilikom gašenja.

Trenutno se vrši premještanje aparata, sanira se voda koja se nakupila prilikom gašenja i zbrajaju se štete.

Foto: abc.ba
Foto: abc.ba

bolnica3 bolnica2

Izvor: abc.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo