Petak, 16 travnja, 2021

Izgradnja poddionice Mostar jug – Tunel Kvanj doprinijet će razvoju grada

Nemojte propustiti

Predstavnici “Autocesta FBiH” – izvršni direktor za projektiranje i građenje Ešef Džafić, izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove Ivan Brkić i izvršni direktor za upravljanje i održavanje Marin Jelčić – prezentirali su tom prilikom gradonačelniku Kordiću trasu autoceste na poddionici Mostar jug – tunel Kvanj, kao i projekte izgradnje lokalnih saobraćajnica i zahtjeve lokalne zajednice koji su ušli u “Zahtjev za projektiranje”.

Također, prezentirani su i dosadašnji rezultati eksproprijacije na ovoj poddionici.

Gradonačelnik Kordić izrazio je tokom sastanka punu podršku izgradnji poddionice Mostar jug – tunel Kvanj kao projektu koji će značajno pridonijeti i razvoju grada Mostara i cjelokupne zajednice.

Razgovor je, također, bio usmjeren i na dosadašnju praksu potpisivanja Sporazuma o realizaciji projekata iz prijateljskog okruženja prilikom izgradnje autoceste na Koridoru 5C.

Zaključeno je da će se isti takav sporazum potpisati i s Gradom Mostarom za vrijeme izgradnje poddionice Mostar jug – Tunel Kvanj. Ovim sporazumom JP “Autoceste FBiH” pomažu lokalnim zajednicama na prostoru gdje se obavljaju radovi, da lakše prebrode fazu intenzivnog građenja i da po okončanju posla sva infrastruktura bude vraćena u prvobitno stanje.

Inače, poddionica Mostar jug – Tunel Kvanj duga je 8,6 kilometara i tender za izbor izvođača provodi se po međunarodnim procedurama putem otvorenog postupka s pretkvalifikacijom.

Izgradnja ove poddionice imat će višestruku koristi, poput poboljšanih usluga prijevoza, smanjenog saobraćaja na lokalnim cestama, poboljšanog pristupa regionalnoj saobraćajnoj infrastrukturi i turističkim središtima, saopćeno je iz Grada Mostara.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Severina poslije 17 godina progovorila o intimnom snimku o kojem je brujao cijeli region: Nisam izlazila iz kuće 6 mjeseci, to je bio šok

Pjevačica Severina Kojić našla se u jeku medijske pažnje 2004. godine kada je u javnost isplivao njen intimni snimak. Kaže...

Možda vas zanima i ovo