Petak, 24 rujna, 2021

Izgubili nadu da nove stranke nude nešto bolje: SBB prevario penzionere u Bihaću

Nemojte propustiti

Uhvatio sam ih i u laži, a zvao sam i Sarajevo, pa su mi rekli da nemaju para, žali se posmatrač sa posljednjih izbora

Sidik Beširević: Meni je 60 KM puno (Foto: Oslobođenje)
Sidik Beširević: Meni je 60 KM puno (Foto: Oslobođenje)

Sidik Beširević iz Bihaća penzioner je sa primanjima od 310 maraka. Srčani je bolesnik sa tri operacije tokom kojih su mu ugrađeni bajpasi, a supruga mu je nedavno imala moždani udar, nakon kojeg joj mora četiri puta dnevno davati inzulin.

Ovaj stariji bračni par sve donedavno je vodio aktivan život. Bili su se uključili u novu stranku, SBBBiH Fahrudina Radončića, a čak su na posljednjim izborima bili i posmatrači ove stranke na biračkim mjestima.

Ali, nakon izbora su se razočarali.

– Nikada nam nisu isplatili. Išao sam, dosađivao i platili su pola novca što nam duguju, drugo pola nisu nikad. Išao sam 20 puta u stranku u Bihaću, i svaki put bi mi rekli nešto drugo. Uhvatio sam ih i u laži, jer su mi rekli da su pozajmili novac od jedne firme, a zatim su to isto rekli, ali za drugog čovjeka. Čak sam i Sarajevo (centralu stranke) zvao tri puta, jednom i jučer, pa su mi rekli da momentalno nemaju novca, ali da će nam platiti. Ranije bi rekli da oni nemaju ništa s tim, te da platiti trebaju iz Općinskog odbora, priča nam Sidik Beširević.

Iako mu duguju tek 60 maraka, Beširević ne želi da odustane od onog što su supruga i on pošteno zaradili.

– I kaže mi ova iz stranke, pa to je samo 60 maraka. Rekoh – gospođo, meni je i tih 60 maraka mnogo, jer mi trebaju da kupim lijekove, žali se Beširević.

Druge stranke u Bihaću su već odavno svojim posmatračima isplatile nadoknadu, i to Bešireviće još više žalosti, tako da su potpuno izgubili nadu i povjerenje da nove stranke nude nešto bolje.

Izvor: Oslobođenje

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo