Subota, 28 siječnja, 2023

Izjava gradonačelnika Lukavca izazvala oštre reakcije i ‘zapalila’ društvene mreže: Zašto borci VRS-a nemaju ista prava kao oni iz ARBiH?

Nemojte propustiti

Delić smatra kako bi svi borci, bez obzira gdje trenutno žive i u kojoj vojsci su se borili tokom rata, trebali imati ista prava u svakom dijelu Bosne i Hercegovine.

Edin Delić, gradonačelnik Lukavca, svojom izjavom o pravima boraca je “zapalio društvene mreže”. On je, naime, rekao kako bi borci koji su bili u VRS-u, a sada žive u ovom gradu, trebaju imati ista prava kao i borci Armije RBiH, piše Oslobođenje.

Delić je, također, izjavio kako ista prava trebaju imati Bošnjaci koji su “u ratu bili ovdje u Lukavcu, a sada recimo žive u Bijeljini”.

On smatra kako bi svi borci, bez obzira gdje trenutno žive i u kojoj vojsci su se borili tokom rata, trebali imati ista prava u svakom dijelu Bosne i Hercegovine.

– Pri tome, ja ne štitim zločince, poštujem žrtve. Neki musliman iz Lukavca ima prava da preko reda ovjeri knjižicu, da dođe kod doktora, a drugi ovdje ne smiju spomenuti da su bili u ratu. Isto tako i neki naš borac koji sada živi u Konjević Polju, rekao je Delić.

Delićeva izjava naišla je na oštre reakcije u javnosti, prenosimo neke od njih:

“Edin Delić, gradonačelnik Lukavca. Član najveće prosrpske i prohrvatske koalicije u BiH, koju predvode Nikšić, Konaković i Forto”

“Ako mislite da zrak u Lukavcu ne utiče na rasuđivanje ljudi koji tamo žive eno vam Edin Delić – očit dokaz da je suprotno”

“Dr. prof. Inz. Edin Delič, časni borac Podrum Brigade. Nije metak ispalio, a zna da pametuje sta je najbolje za BiH, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo