Četvrtak, 28 listopada, 2021

Nakon obilnih padavina izlila se i rijeka Bosna u Zenici (Foto)

Nemojte propustiti

Vodostaj rijeke Bosne i njenih pritoka na području općine Zenica nakon dvodnevnih obilnih padavina danas je prilično normalizovan. Dva najrizičnija naselja, Bilmišće i Nemila, trenutno nisu u opasnosti od mogućeg izlevanja vode iz korita.

zenica-poplave

Inače, prema riječima Šefketa Gičevića, stručnog saradnika za mjere zaštite i spašavanja, u okviru općinske Službe civilne zaštite organizovano je i aktivno djeluje nekoliko specijalizovanih službi i to Služba za spasavanje na vodi i pod vodom, zatim Gorska služba spasavanja, Služba prve medicinske pomoći, Vatrogasna služba i Služba za spasavanje iz ruševina koje su trenutno u stanju pripravnosti i spremne da djeluju u svakom trenutku ako zatreba.

poplave_zenica_ada3_biger

Vodostaj rijeka na području Zeničko-dobojskog kantona je u toku noći blago porastao u odnosu na jučer, za oko 15 do 20 cm, u zavisnosti od veličine rijeke. Vodostaj rijeke Bosne sinoć u 18 sati bio 280 cm, a jutros u 7 sati iznosio je 295 cm. Na području kantona snabdijevanje vodom je uredno, saznajemo u Kantonalnom operativnom centru Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona. Gradjanima se preporučuju mjere opreza zbog mogućnosti poplava.

(Rtvze)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo