Srijeda, 22 ožujka, 2023

Izmlatio djevojku zbog lezbijskog poljupca u taksiju?

Nemojte propustiti

Putnica iz Dubrovnika tvrdi da ju je fizički napao taksist jer se u taksiju ljubila sa svojom djevojkom, piše hrvatski Dnevnik.hr. Oboje su u policiji prijavljeni za remećenje javnog reda i mira.

Djevojka je zadobila otvorenu ranu na čelu i gornjoj usni, ozljede lica, nosa i oka nakon što ju je napao taksist u Dubrovniku, piše Jutarnji list. Ona tvrdi da ju je pretukao homofobni taksist zbog lezbijskog poljupca u taksiju, a on optužbe odbacuje, tvrdeći da je zapravo on napadnut.

Nakon noćnog izlaska tijekom kojeg se, priznaju dijevojke i pilo, pozvale su taksi. ‘Čim smo prišle taksiju, vozač je počeo prigovarati da ćemo povraćati unutra i zaprljati vozilo. Uvjeravale smo ga da se tako nešto neće dogoditi.

Nakon što smo sjele, počele smo se ljubiti.Vozač je tada izašao vičući kako ćemo sigurno povratiti u taksiju. Bio je glasan i agresivan, pa smo rekle da ćemo naći drugo vozilo’, priča djevojka pretučene.

Izašle su iz taksija, a gnjevni vozač je nastavio vikati: ‘Treba vas sve takve namlatiti’. Pretučena djevojka mu je odgovorila: ‘Dobro onda, hoćeš li me udariti?’ Potom je taksist nasrnuo na nju.

Taksist kaže kako nije istina da je napao i ozlijedio bilo koju od putnica. ‘Djevojka je mene napala, ali je zbog alkohola nezgodno pala na lice. Ozlijedila se jer je previše popila’, tvrdi taksist.

U dubrovačkoj policiji kažu da nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, već da je do sukoba došlo zbog svađe oko vožnje taksijem.

Ozlijeđena djevojka slučaj je prijavila i Zagreb Prideu, koji je podigao kaznenu prijavu. Marko Jurčić iz udruge kaže da nije prvi put ovog ljeta da LGBT osobe u Dubrovniku traže zaštitu, a da policija ne radi po Protokolu o postupanju u slučaju zločina iz mržnje.

‘Ako imate vidno ozlijeđenu ženu koja veli da je napadnuta jer se ljubila s drugom i snažnog muškarca koji se ismijava rodnim izražavanjem povrijeđene, onda sve ukazuje na sumnju na zločin iz mržnje’, kaže Jurčić.

Ilustracija
Ilustracija

(Dnevnik.hr,Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo