Subota, 27 studenoga, 2021

Izrael i Indija potpisali ugovor vrijedan 630 miliona dolara

Nemojte propustiti

Ugovor predviđa da državna kompanija snabdijeva četiri indijska mornarička broda zračnim i raketnim odbrambenim sistemima LRSAM.

Izrael je objavio da je postigao sporazum vrijedan 630 miliona dolara s Indijom, kojim se predviđa unapređenje indijske mornarice raketnim odbrambenim sistemima.

Novi ugovor predviđa da državna kompanija IAI snabdije četiri indijska mornarička broda zračnim i raketnim odbrambenim sistemima LRSAM, navodi se u saopćenju kompanije, prenosi AP.

Kako se navodi, ugovor će sprovesti indijska kompanija Bharat Electronics Limited, koja će biti i glavni izvođač projekta.

“Novi ugovor dodaje se drugim ugovorima koji je IAI potpisala s Indijskim odbrambenim snagama, čime se jača vodeći položaj IAI-a u zračnom i protivraketnom odbrambenom sistemu”, navodi se u saopćenju kompanije IAI.

LRSAM jest napredni zračni i raketni odbrambeni sistem koji su zajednički razvile IAI i indijska Organizacija za istraživanje i razvoj odbrane.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo