Subota, 16 listopada, 2021

Izrael: Netanyahu poručio da njegova vlada neće podijeliti Jerusalem

Nemojte propustiti

aa_picture_20150315_4790360_web

Obraćajući se desecima hiljada Izraelaca na centralnom trgu Rabin u Tel Avivu Netanyahu je rekao da ni jedna buduća vlada koju on bude vodio nakon izbora neće ponuditi nikakve ustupke, te da se obraća kao premijer svih Izraelaca uključujući i one koji su protiv njega.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da njegova buduća vlada neće odustajati te će nastaviti držati Jerusalem pod izraelskom kontroliom, javlja Anadolu Agency (AA).

Obraćajući se desecima hiljada Izraelaca na centralnom trgu Rabin, u Tel Avivu, Netanyahu je rekao da ni jedna buduća vlada koju on bude vodio nakon izbora neće ponuditi nikakve ustupke, te da se obraća kao premijer svih Izraelaca uključujući i one koji su protiv njega.

Također je rekao da njegova vlada neće podijeliti Jerusalem, te da će i dalje stari dio grada biti kao cjelina pod izraelskom kontrolom.

“Poštujem sve i radim kako bi osigurao sigurnost svakoga. Radim kako bi zaštitio sigurnost naše jedine zemlje Izraela, zemlje Jevreja”, rekao je Netanyahu.

U utorak će Izraelci birati novi saziv parlamenta. Opći izbori u Izraelu održavaju se svake četiri godine osim ako se ne sazovu ranije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vukanović: Ovdje nema ko da ratuje, sirotinji dosta rata

"On je najveći neprijatelj RS i srpskog naroda! On je izdajnik! Jeste li vidjeli gdje da se ide u...

Možda vas zanima i ovo