Subota, 16 listopada, 2021

Izrael otvorio granične prelaze sa pojasom Gaze

Nemojte propustiti

Izrael je u srijedu ponovo otvorio dva granična prelaza s pojasom Gaze koji su bili zatvoreni kao kaznena mjera nakon što su militanti ispalili pet raketa s druge strane granice, saopćila je izraelska vojska.

gaza-izrael– Prelazi Kerem Shalom i Erez jutros su ponovo otvoreni i rade kao i obično – navodi vojska u saopćenju.

Dva prelaza bila su zatvorena u ponedjeljak po naređenju ministarstva odbrane.

Kerem Shalom, koji se nalazi na južnom rubu granice Izraela i pojasa Gaze, prelaz je za sve komercijalne robe, dok je Erez, na najsjevernijoj tački pojasa, terminal za putnike.

U nedjelju navečer militanti su ispalili pet raketa na južni Izreael, od kojih je dvije presreo proturaketni sistem “Čelična kupola”.

Ostale tri nisu izazvale nikakve ljudske žrtve, ali su dovele do osvetničkih zračnih udara izraelskih aviona tokom noći, u kojima također nije bilo žrtava.

Izraelski vojni zvaničnici saopćili su kako vjeruju da je rakete ispalio Islamski džihad, kao rezultat unutrašnjih sporenja s vladajućim pokretom Hamas, koji je odgovoran za održavanje primirja duž granice.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo