Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Izrugivala se opsadi Sarajeva, objavljivala slike Karadžića i Mladića…: Medić više nije direktorica BH Radija 1

Preporučeno

Prilično je duga lista “aferima” koje je Medić sakupljala dok je bila direktorica državnog radija u okviru Javnog servisa BiH.

Pejka Medić više nije direktorica BH Radija 1. Kako javljaju mediji, direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović je donio odluku, koja je jučer stupila na snagu, a kojom se privremeno, do donošenja konačne odluke, na mjesto vršiteljice dužnosti direktorice BH Radija 1 raspoređuje urednica zabavnog programa Ljiljana Pepović.

Inače, prošle sedmice je Pejki Medić istekao mandat na mjestu direktorice ovog radija. Mediji javljaju da je Karamehmedović prvo donio odluku da Medić nastavi obavljati funkciju direktorice i nakon isteka mandata, a onda je to mjesto ipak povjerio Ljiljani Pepović.

Upravo se čita:  Nedim Sladić upozorava: Šta nas treba više brinuti od ponavljanja 2014. godine

Prilično je duga lista “aferima” koje je Medić sakupljala dok je bila direktorica državnog radija u okviru Javnog servisa BiH.

Tako je, kako su pisali mediji, podigla disciplinsku prijavu protiv urednika dramskog i dokumentarnog programa BH Radija 1 Mirze Skenderagića i Miralema Ovčine jer su emitovali audio izvještaj kojeg je ustupio Memorijalni centar Srebrenica-Potočari, a u kojem je izgovorena formulacija “srbo-četnički agresor”.

Također, iz emitovanja je izbacila prilog o 30. godišnjici opsade Sarajeva, autora Amira Sužnja. Njeno zvanično objašnjenje je bilo da to čini zato što je morao biti emitovan prilog o 77 godina postojanja Radiotelevizije BiH. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, Medić je zamjerila autoru što u prilogu nije imao “dvije strane priče”. Praktično to bi značilo da su, prema njenoj viziji, u opsadi Sarajeva trebali govoriti i oni koji su pucali po gradu.

Upravo se čita:  Objavljen snimak vožnje: Pogledajte kako je vozač slupao skupocjenog BMW-a u Sarajevu

A šata misli o teroru kojeg je preživio grad u kojem zarađuje svoju paltu pokazala je i na Twitteru, izrugujući se opsadi Sarajeva. Naime, uz vijest da će, u okviru obilježavanja 30. godišnjice početka opsade Sarajeva biti predstavljena i jela koja su se pravila u ratu, od namirnica dobijenih u humanitarnoj pomoći, Medić je napisala poruku: “Bogata turistička ponuda”.

Upravo se čita:  Koliko treba da stavite novca u kovertu: Mladenci za jednu svadbu moraju da iskeširaju brdo para

Uostalom šta očekivati od osobe koja se siči slikama onih koji su naredili opsadu Sarajeva, ali i brojnih drugih zločina u BiH, uključujući i genocid u Srebrenici, Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Promovisala je ratne zločince

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas