Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Izrugivala se opsadi Sarajeva, objavljivala slike Karadžića i Mladića…: Medić više nije direktorica BH Radija 1

Nemojte propustiti

Prilično je duga lista “aferima” koje je Medić sakupljala dok je bila direktorica državnog radija u okviru Javnog servisa BiH.

Pejka Medić više nije direktorica BH Radija 1. Kako javljaju mediji, direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović je donio odluku, koja je jučer stupila na snagu, a kojom se privremeno, do donošenja konačne odluke, na mjesto vršiteljice dužnosti direktorice BH Radija 1 raspoređuje urednica zabavnog programa Ljiljana Pepović.

Inače, prošle sedmice je Pejki Medić istekao mandat na mjestu direktorice ovog radija. Mediji javljaju da je Karamehmedović prvo donio odluku da Medić nastavi obavljati funkciju direktorice i nakon isteka mandata, a onda je to mjesto ipak povjerio Ljiljani Pepović.

Prilično je duga lista “aferima” koje je Medić sakupljala dok je bila direktorica državnog radija u okviru Javnog servisa BiH.

Tako je, kako su pisali mediji, podigla disciplinsku prijavu protiv urednika dramskog i dokumentarnog programa BH Radija 1 Mirze Skenderagića i Miralema Ovčine jer su emitovali audio izvještaj kojeg je ustupio Memorijalni centar Srebrenica-Potočari, a u kojem je izgovorena formulacija “srbo-četnički agresor”.

Također, iz emitovanja je izbacila prilog o 30. godišnjici opsade Sarajeva, autora Amira Sužnja. Njeno zvanično objašnjenje je bilo da to čini zato što je morao biti emitovan prilog o 77 godina postojanja Radiotelevizije BiH. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, Medić je zamjerila autoru što u prilogu nije imao “dvije strane priče”. Praktično to bi značilo da su, prema njenoj viziji, u opsadi Sarajeva trebali govoriti i oni koji su pucali po gradu.

A šata misli o teroru kojeg je preživio grad u kojem zarađuje svoju paltu pokazala je i na Twitteru, izrugujući se opsadi Sarajeva. Naime, uz vijest da će, u okviru obilježavanja 30. godišnjice početka opsade Sarajeva biti predstavljena i jela koja su se pravila u ratu, od namirnica dobijenih u humanitarnoj pomoći, Medić je napisala poruku: “Bogata turistička ponuda”.

Uostalom šta očekivati od osobe koja se siči slikama onih koji su naredili opsadu Sarajeva, ali i brojnih drugih zločina u BiH, uključujući i genocid u Srebrenici, Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Promovisala je ratne zločince

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo