Utorak, 26 siječnja, 2021

Izvedba sestara iz BiH krasi odjavnu špicu “Simpsonovih”

Nemojte propustiti

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

Sutra zasjeda Krizni štab, poznata jedna od odluka koja će biti donesena?

Iako je više puta naglašavano da kantoni mogu donositi restriktivnije mjere, dva kantona su već ublažile mjere u odnosu...

Ovo se neće dopasti razbijačima BiH: Joe Biden i Angela Merkel razgovarali o Zapadnom Balkanu, najavljeno jačanje angažmana

Poznato je, inače, da se, kada je riječ o Zapadnom Balkanu, najčešće govori o BiH i Kosovu, jer su...

Oštre reakcije iz RS-a: Bisera Turković podrškom Sakibu Mahmuljinu udarila šamar suživotu

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarka inostranih poslova BiH, podržala je komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba...

Obrada odjavne špice serije “The Simpsons” nije jedina obrada koju su sestre zajednički snimile jer slične obrade objavljuju još od 2016. godine na društvenim mrežama.

Sestre Piknjač, Ariana i Ella, koje žive u Sarajevu, redovno snimaju kavere poznatih muzičkih numera, a jedna od novijih koju su predstavile brojnim pratiocima je i tema animirane serije “The Simpsons”. Njihova obrada je oduševila autore serije te je iskorištena u odjavnoj špici jedne od epizoda.

“Ella i ja smo ovu obradu, kao i svaku drugu, objavile na YouTube kanalu i Instagramu. Jako smo se iznenadile kada je naš kaver postao viralan na kanalu YouTube, gdje trenutno ima više od 2,7 miliona pregleda. Jedno jutro sam dobila mail od direktora muzičkog odjela u ‘Walt Disneyju/FOX-u’, gdje su me pitali za dozvolu da iskoriste našu izvedbu u jednoj od budućih epizoda. Također su mi rekli da su producenti ‘The Simpsons’ pronašli naš video na YouTubeu i bili su oduševljeni”, rekla je Ariana Piknjač za “Nezavisne”, koja je u svijetu muzike poznata kao Ariana Flute.

Ova talentovana umjetnica dodaje da su ona i sestra Ella bile veoma srećne i počastvovane što se njihova izvedba pojavila u jednoj takvoj svjetski popularnoj seriji koja postoji još od 1989. godine i traje dan-danas.

“Osjećamo se još kao da je sve ovo san. Prvenstveno smo morale da aranžiramo poznatu melodiju ‘The Simpsons theme’ za flautu i klavir i da prilagodimo notni tekst mogućnostima instrumenta. Neki su fragmenti bili malo teži za vježbanje, ali ako se skale i tehničke vježbe redovno vježbaju, izvodivo je. Snimile smo za pola sata, ali smo aranžirale i vježbale nekoliko dana prije toga”, istakla je Ariana.

Obrada odjavne špice serije “The Simpsons” nije jedina obrada koju su sestre zajednički snimile jer slične obrade objavljuju još od 2016. godine na društvenim mrežama.

“Moj se profil kasnije više usmjerio ka obradama od 2019. godine, gdje sam osjetila da mnogo uživam u tom kreativnom postupku aranžiranja poznatih melodija za flautu, a kada sviram s Ellom – za flautu i klavir. Najviše uživam dok sviram sa svojom sestrom, koja je vrlo vješta za klavirom. Odlično funkcionišemo kao sestre, prijateljice i muzičarke. Naše energije se jako dobro slažu i mislim da to publika osjeti i cijeni”, istakla je Ariana.

Umjetnica dodaje da postoje i planovi za stvaranje autorskih numera, te da će se ti planovi u budućnosti ostvariti i da se mnogo raduju takvom projektu.

“Planovi za neku skoriju budućnost su da nastavimo ovim putem: da snimamo obrade pjesama, kompozicija i da iste dijelimo s ostatkom svijeta. Neki od mojih planova osim snimanja jesu i da podučavam djecu i odrasle osobe širom svijeta putem raznih masterclass časova, individualne nastave i slično. Pored nastupa, uživamo da radimo sa djecom. Radimo u našoj muzičkoj školi ‘Mali Mozart’ već nekoliko godina i to nam predstavlja veliko zadovoljstvo i čini nas sretnim radeći s djecom”, zaključila je Ariana Piknjač.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Izetbegović: “Kada bi se Dodik izvinjavao za sve što treba, trajalo bi to. Navodno sam ja optužio Srbe da su loš narod… nisam ja...

- Navodno sam ja optužio Srbe da su loš narod, da su kao narod krivi za zločine i sadašnje...

Možda vas zanima i ovo