Petak, 22 listopada, 2021

Izvjesni Saleh progovorio o detaljima ubistava: Evo zbog čega su žrtve ISIL-a uvijek smirene

Nemojte propustiti

54687d1a-e068-4396-ad46-480cd973813e-jihaddi-john-preview

Bivši pripadni Islamske države, sa kojim je u Turskoj razgovarao Sky News, tvrdi kako je bio prisutan kada je Jihadi John ubio japanskog taoca, novinara Kenjija Gotoa. On je jedni svjedok koji je do sada priznao da je uživo vidio brutalnog krvnika kako ubija, prenosi Kurir.

Bivši prevodilac, koga su su nazvali Saleh, rekao je da se iza maske Jihadi Johna zaista krije Mohammed Emvazi, 26-godišnjak iz Londona, koji je u Islamskoj državi zadužen isključivo za ubijanje taoca koji dolaze sa Zapada. Ukupno mu se pripisuje sedam smaknuća odrubljivanjem glava.

‘Vidio sam kako ubija Kenjija Gotoa, malo izdaleka. Nakon što ga je ubio, došle su tri osobe koje su tijelo prenijele u auto. Nakon toga, John je otišao svojim putem. On je šef, on ne prima naredbe već govori drugima što da rade. Stalno je ponavljao – brže, brže, završimo s tim”, ispričao je Saleh.

On navodi da John uživa ugled među grupom jer je voljan da ubija Zapadnjake.

“Možda zato jer ih ubija nožem. On je ubica kojeg svi poštuju. Sirijske zarobljenike može da ubija bilo ko, ali strance samo John”, tvrdi Saleh.

Saleh tvrdi da su taoce, prije nego što su stvarno ubijeni, zastrašivali lažnim egzekucijama. Zbog toga su taoci bili mirni na snimcima smaknuća.

“Rekli bi im da neće biti problema, da se ne brinu, da ih nećemo ubiti, da samo želimo da njihove vlade prestanu da napadaju ISIL”, rekao je Saleh koji je bio zadužen da zarobljenike uvjerava kako će sve biti dobro. On je na kraju pobjegao od Islamske države u Tursku.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nana Fata Orlović dobit će Povelju TK

Povelja će biti dodjeljena na svečanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u povodu Dana državnosti. Skupština Tuzlanskog kantona jednoglasno je usvojila...

Možda vas zanima i ovo