Utorak, 27 srpnja, 2021

Izvještaj iz Vatikana: Ukazanja u Međugorju su lažna?

Nemojte propustiti

Vatikanska Kongregacija za nauk vjere objavila je 2013. godine “smjernice” prema kojima se nalaže zabrana održavanja događaja koje promovišu takozvana međugorska ukazanja.

Nakon što je kardinal Gerhard Muller, prefekt vatikanske Kongregacije za nauk vjere, zabranio “nastup” Vicke Ivanković-Mijatović zakazan za 21. juni u italijanskoj Sestoli gdje je trebala govoriti o tzv. međugorskim ukazanjima i nakon što je američki nadbiskup Robert Carlson, po zahtjevu iz Vatikana, zabranio nastup još jednog “vidioca” Ivana Dragičevića, zakazanog u američkom St. Louisu, portal catholic.org navodi kako je moguće da je Sveta Stolica odlučila poduzeti konkretne poteze protiv Međugorja, prenosi N1.

Utemeljan je i posebna vatikanska komisija koja je završila svoj posao i izvještaj predala Kongregaciji. Za sad nikakva nova službena odluka nije objavljena no zanimljivo je kako su vidioci aktivniji u posljednje vrijeme, ali samim time i Vatikan.

Iako je prošlo nekoliko godina od završetka izvještaja vatikanske komisije, čini se, barem su takve indikacije, da Sveta Stolica smatra kako navodna ukazanja nisu vrijedna vjerovanja.

Svaki nastup vidilac koji je bio zakazan u nekoj od župa širom svijeta otkazan je po naredbi Vatikana. Osim spomenuta dva, otkazan je nastup Ivana Dragičevića zakazan u crkvi u italijanskom Mestrinu.

Također, otkazan je i nastup Vicke Ivanković-Mijatović u Brazilu. Planirano je da Vicka svjedoči o “međugorskom fenomenu” u Sao Paolu.

Navodno, postoje izvještaji koji govore da vatikansko povjerenstvo već donijelo zaključak kako su navodna ukazanja u Međugorju lažna. Međutim, smatra se da Crkva zasad mudro “šuti” zbog mogućeg “haosa” koji bi nastao nakon objave.

S druge strane, stanovnici Međugorja se nadaju da će Vatikan u bliskoj budućnosti priznati ukazanja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo