Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Izvještaj SIPA-e: Na spisku za hapšenje i jedan rođak Milorada Dodika!?

Nemojte propustiti

Postupajući tužilac u predmetu “Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske”, Ismet Šuškić jučer je trebalo da realizuje navedene aktivnosti u kojima bi slobode bio lišen D.K., saznaje Gerila.info

U izvještaju koji je Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) dostavila Tužilaštvu Bosne i Hercegovine je i ime jednog bliskog rođaka Milorada Dodika, saznaje Gerila.info.

Gerila.info je objavila da su u Banjoj Luci trebala biti izvršena hapšenja tri lica ali da je za sada hapšenja stopirao Milanko Kajganić, v.d. glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Agencija za istrage i zaštitu BiH je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine dostavila izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u predmetima Prointer, Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske kao i u predmetima javnih nabavki u kojima su učestvovali V.Z i D.L. Izvještaj je podnesen i u predmetu “Alumina”.

Tužioci su priveli kraju istrage u ovim predmetima, tvrde izvori Gerila.info a pripremljene su naredbe za pretrese i lišavanje slobode. Treće lice je lice inicijala D.K. i tereti se za zloupotrebe prilikom nabavki za vrijeme pandemije virusa korona.

Postupajući tužilac u predmetu “Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske”, Ismet Šuškić jučer je trebalo da realizuje navedene aktivnosti u kojima bi slobode bio lišen D.K., saznaje Gerila.info od izvora bliskih Tužilaštvu BiH. FZO je tokom pandemije sklopio ugovore vrijedne 54 miliona maraka.

Sve aktivnosti u svim pomenutim predmetima trebale su biti realizovane prije izbora. Milanko Kajganić, v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, insistira da sve aktivnosti na ovim predmetima budu nastavljene nakon izbora u Bosni i Hercegovini.

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo