Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Izvještavanje HRT-a: Dragan Čović ponovo “član Predsjedništva BiH”

Nemojte propustiti

Na isti način je HRT potpisao Dragana Čovića ranije, iako se ne nalazi na funkciji člana Predsjedništva BiH

Nakon što je u martu ove godine HRT “dodijelio” predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću funkciju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, javni servis našeg zapadnog susjeda je u srijedu navečer napravio isti gaf, slučajno ili ne.

Naime, Čović je prisustvovao spajanju Pelješkog mosta, a novinari su ga oslovljavali “član Predsjedništva BiH”. Na isti način je HRT potpisao Čovića koji se proteklih dana nije oglašavao nakon što je visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida, a što je izazvalo blokadu državnih institucija političara iz RS-a.

Kako se medijsko “ustoličenje” Čovića u Predsjedništvo BiH dešava već drugi put, može se s pravom pomisliti da HRT prati ponašanje hrvatskog predsjednika i premijera, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, koji ne priznaju Željka Komšića kao člana kolektivnog šefa naše države iz reda hrvatskog naroda.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Premijer Fadil Novalić s predstavnicima Svjetske banke o nastavku ekonomskog oporavka

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarao s članovima delegacije Svjetske banke,...

Možda vas zanima i ovo