Četvrtak, 7 srpnja, 2022

“Izvolite dokumente i pravac kući”: Vozač i putnici skopcijenog Audija kažnjeni sa po 500 KM zbog kršenja epidemioloških mjera

Nemojte propustiti

MOSTAR – Ni vozač, a ni ostali putnici u automobilu nisu imali dozvolu o slobodi kretanja u vrijeme zabrane, svi su dobili prekršajni nalog od po 500 KM

Ekipa „Slučajeva X“ Hayat TV-a, jedne od najgledanijih emisija u BiH, provela je dvije noći sa policijom u Mostaru. Kamerama su zabilježene brojne policijske intervencije u tom dijelu Hercegovine.

Vrlo zanimljiva situacija desila se sa vozačem skupocijenog Audija. Naime, u momentu kada ga je patrola htjela kontrolirati, dobili su poziv komandira koji ih upućuje na jednu intervenciju. No, po završetku iste, patrola ponovo nailazi na vozača Audija.

Zaustavljaju ga i, s obzirom na to da se kretao u vrijeme zabrane, uz osnovne dokumente tražili su mu i potvrdu o kretanju.

Foto: Slučajevi X

Pomalo nestrpljivo vozač, nakon što je upozoren od strane ljubaznog policajca da je vrijeme zabrane, tražio je da ide kući misleći da je njihov posao legitimisanjem završen. Brzo je uvjeren da procedura nije gotova.

Kako je ni on, kao ni ostali putnici u automobilu nije imao, svi su dobili prekršajni nalog od po 500 KM s obzirom na to da nisu imali dozvolu o slobodi kretanja u vrijeme zabrane.

Vi kao i ostali putnici u autu dobit ćete prekršajni nalog za zabranu pretanja u iznosu od po 500 KM. Izvolite vaše dokumente, pravac kući – kazao mu je na kraju policajac.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Lana Pudar u finalu Mediteranskih igara u disciplini delfin na 200 metara

Ovaj rezultat je donekle i očekivan budući da je uoči utrke imala daleko najbolje vrijeme od svih takmičarki. Najbolja bh....

Možda vas zanima i ovo