Petak, 27 siječnja, 2023

Izvucite kabel i pušite u njega: Ovako korisnička služba BH Telekoma “pomaže” klijentima da otklone kvar

Nemojte propustiti

Redakciji našeg portala javio se čitatelj s, najblaže rečeno, neobičnim iskustvom u komunikaciji s korisničkom službom BH Telekoma.

skart
Foto: Ilustracija

Napominjući da je dugogodišnji klijent, čitatelj, koji je zamolio da njegovo ime ne objavljujemo, piše:

U petak 5. aprila 2013. godine pozvao sam BH Telekom na broj 1444 i prijavio kvar na mojoj TV, tada mi se na tom broju javio operator koji je bio izuzetno ljubazan koji je evidentirao prijavu kvara. Nakon nekih 10 minuta pozvao me drugi operator BH Telecoma sa telefonskog broja 033754330 i počeo mi davati upute šta da radim.

Nakon sto me pitao koji je receiver, odgovorio sam i tada mi je dao uputu da izvučem napojni kabal i ponovo uključim sto sam i učinio.

Nakon toga sam doživio takvu neugodnost i poniženje od strane radnika BH Telekoma koji mi je rekao da izvucem scart kabal iz receivera i TV-a i da pušem u njega i da ću tako riješiti problem.”

Čitatelj napominje da je u telekomunakcijskoj struci nekih 25 godina pa je odmah “prepoznao da se radi o nekoj vrsti neumjesnog humora u stilu Mile Tarota”.

“Operatora sam pitao zna li šta mi govori i je li se on to šali sa mnom, na šta je on odgovorio da govori ozbiljno i da to može biti jedan od kvarova. Ako se ovaj operator imalo razumije u ovu tehniku zna da to nema nikakve veze sa scart kablom već sa mrežnom opremom ili lošom konenciojom na internet”.

Na kraju ističe da već nekoliko mjeseci prijavljuje kvarove koje BH Telecom nije u stanju da otkloni, a na kraju doživljava ponižavanje.

“Ranije sam pisao BH Telecomu da je ovakav odnos pojedinih njihovih radnika dobrodošao samo kablovskim operaterima koji šire kablovsku mrežu”, zaključuje naš čitatelj, napominjući da je prijavio nadležnim u BH Telekomu ovu neugodnost, ali niko nije reagovao te da će se obratiti nedležnim institucijama.

Izvor: Doznajemo

Interesantno za vas

Izdvajamo

Benjamin nije prijavio šest kutija Marlbora pa dobio 540 eura kazne: Hrvati žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču Redakciji portala Crna-Hronika...

Možda vas zanima i ovo