Četvrtak, 13 svibnja, 2021

“Ja sam prije tog rata nacrtao rat. Od stana do stana. Od kuće do kuće. Od granice do granice…”

Nemojte propustiti

Mnogi mu zamjeraju njegov odlazak iz Sarajeva, ali mnogo više nedostatak podrške opkoljenom gradu koji mu je dao sve i kojem je dao sve.

Nenad Janković, poznatiji kao Nele Karajlić, muzičar, glumac i režiser, bio je gost “Ognjene zemlje” koju vodi i uređuje Ognjen Blagojević, a koja je večeras emitovana u 20 sati u programu TV1.

Najpoznatiji je kao osnivač i pjevač grupa „Zabranjeno pušenje“ i „No Smoking Orchestra“, ali i po svojoj ulozi u seriji “Top lista nadrealista”. Mnogi mu zamjeraju njegov odlazak iz Sarajeva, ali mnogo više nedostatak podrške opkoljenom gradu koji mu je dao sve i kojem je dao sve.

“Ja sam prije tog rata nacrtao rat. Od stana do stana. Od kuće do kuće. Od granice do granice… I poslije te slike koju smo mi napravili, ja, prvi put u svom životu, a nadam se i posljednji, uđem u politiku…”, samo je dio odgovora koji je Krajlić dao u razgovoru za TV1.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prva zvanična prognoza za ljeto i upozorenje; Meteorolog Nedim Sladić tvrdi: Mogli bismo se i zaželjeti, glavnina poremećaja daleko je od juga

Zvanični sezonski pregled ljeta prokomentarisao je meteorolog Nove BiH, Nedim Sladić, kaže da bismo ovog ljeta mogli poželjeti padavine. Meteorološki...

Možda vas zanima i ovo