Jačanje reporterskog tima Nove BH: Vildana Kurtić, Đurđijana Vujović i Davor Obrdalj donosit će priče iz svakog kutka BiH | | Bh-index

Jačanje reporterskog tima Nove BH: Vildana Kurtić, Đurđijana Vujović i Davor Obrdalj donosit će priče iz svakog kutka BiH

TV    Datum: 07.05.2019.    
Autor: Redakcija


Dugogodišnji i cijenjeni novinari Vildana Kurtić, Đurđijana Vujović i Davor Obrdalj nova su reporterska snaga Informativnog programa Nove BH, koja će svakodnevno izvještavati iz svakog kutka zemlje te nepristrano i objektivno ukazivati na probleme naših građana.

Vildana Kurtić ima jedanaestogodišnje iskustvo kao novinar i reporter u Informativnom programu. Uz iskustvo vođenja dijaloške emisije i političkog magazina na Federalnoj televiziji, reporterski je pokrivala značajan broj važnih događaja u zemlji i regiji. U vrhu njenog područja interesovanja su teme koje tematiziraju pravosuđe. Dobitnica je nagrade ”Hercegovačko sunce” za građansku hrabrost i očuvanje digniteta osobe i novinarske profesije, koju joj je 2009. dodijelio Studio 88 iz Mostara.

„Sretna sam što ću učestvovati u stvaranju vjerodostojnog, tačnog i dinamičnog Dnevnika, koji će građanima pružiti sve važne informacije, ali ih uputiti i u kontekst, pozadinu i ono što vrlo često ostane u sjeni. Priče koje ćemo tematizirati interesirat će građane u svakom dijelu zemlje. Nadam se da će iskustvo koje imam, ali i moja motiviranost i entuzijazam doprinijeti stvaranju kvalitetnog programa u službi naših gledatelja“ – izjavila je reporterka Dnevnika Nove BH Vildana Kurtić.

Đurđijana Vujović je novinarsku karijeru započela na banjalučkoj Alternativnoj televiziji 2008. godine, a dvije godine kasnije bila je angažirana u redakciji istraživačkog magazina “Dosije”, gdje je obrađivala neke od najvećih afera u BiH i regionu, uključujući kriminal, korupciju, ubistva i otmice. Dobitnica je nagrade za najboljeg novinara koju dodjeljuje “Klub novinara Banjaluka”.

„Konkretnim novinarskim pričama Informativni program Nove BH će svakodnevno upozoravati na probleme u društvu, ali i potaknuti javnost na društveni angažman u rješavanju tih problema. Našim gledateljima aktuelna zbivanja želimo prikazati na visoko profesionalan način, sa javljanjima uživo s mjesta događanja i angažmanom neovisnih sugovornika i stručnjaka u komentiranju novinarskih i reporterskih priča“ – rekla je reporterka Nove BH Đurđijana Vujović.

Davor Obrdalj je svoje novinarsko iskustvo gradio na radio stanicama „Čapljina“ i „Radio 202 – Sarajevo“, a potom u redakciji Informativnog programa Federalne televizije, te u političkim magazinima „Mreža“ i „Žurnal“ gdje se bavio istraživačkim novinarstvom. Autor je mnogih tekstova, dokumentarnih filmova i priloga koji tematiziraju kriminal i korupciju. Dobitnik je prve nagrade Evropske unije za najbolji video prilog na temu korupcije.

„Novinarstvo je poziv pun neizvjesnosti i izazova, nerijetko zahtijeva brzu reakciju i djelovanje, posebno ako istražujete kompleksne i neispričane priče. Novinari se nerijetko nalaze u nepredviđenim situacijama, ali kada uspijete odgovoriti na takve zadatke i gledateljima isporučite provjerenu i objektivnu informaciju, budete vrlo ponosni. Želim raditi u takvoj atmosferi, sa vrhunskim profesionalcima koji novinarstvo ne smatraju poslom, već načinom života“ – kazao je Davor Obrdalj, reporter Dnevnika Nove BH.

Novi Informativni program Nove BH, predvođen direktoricom Jasminom Demirović okupio je etablirana novinarska, reporterska, voditeljska i urednička imena koja će uskoro gledateljima plasirati najvažnije i najrelevatnije vijesti iz zemlje i svijeta.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.