Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Jak snijeg izazvao probleme i u Srebrenici: Nekoliko sela bez električne energije, putevi teško prohodni

Nemojte propustiti

aa_picture_20150305_4707826_web

– Zbog nevremena na području opštine Srebrenica trenutno su bez električne energije sela Skenderovići, Brezovice, Osatica, Klotjevac, Urisići, Ljeskovik, Ratkovići i Brežani

Zbog nevremena na području opštine Srebrenica bez električne energije danas su ostala sela Skenderovići, Brezovice, Osatica, Klotjevac, Urisići, Ljeskovik, Ratkovići i Brežani, potvrdili su za Anadolu Agency (AA) iz Civilne zaštite Srebrenica.

Snabdijevanje ostalih dijelova opštine električnom energijom je otežano i često dolazi do prekida u napajanju.

“Radnici Elektrodistribucije Srebrenica su na terenu i otklanjaju kvarove, ali zbog težine snijega, dolazi do učestalih kvarova”, kazao je Cvijetin Maksimović iz Civilne zaštite Srebrenica. On je naglasio kako je otežano vodosnabdijevanje grada i prigradskih naselja zbog zamućenosti izvorišta i čestih nestanaka električne energije u postrojenjima koja vrše prečišćavanje vode.

aa_picture_20150305_4707824_web

Regionalni putevi na području opštine Srebrenica također su teško prohodni i pored činjenice da se čiste, jer snijeg visokog intenziteta onemogućava konstantno čišćenje. Lokalni i nekategorisani putevi su takođe teško prohodni, a u brdskim djelovima su neprohodni.

“Preduzeća koja su zadužena za zimsko održavanje lokalnih puteva su spremna da se angažuju odmah nakon smanjenja intenziteta snježnih padavina. Odnosno, ista će dijelovati na prioritetnim putnim pravcima. Mi održavamo redovno komunikaciju sa povjerenicima Civilne zaštite iz udaljenih mjesnih zajednica”, kazao je Maksimović.

Prema informacijama od povjerenika CZ-a iz mjesnih zajednica, trenutno nema ugroženog stanovništva. Jutros su registrovana kašnjenja učenika na nastavu.

Ukoliko snijeg nastavi da pada istim intenzitetom, Služba civilne zaštite će organizovati dežurstva kako bi bili na usluzi građanima 24 sata.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo